The Wall Street Journal: Ukrajna kompromisszumra kényszerülhet

2023. június 21. 17:03

A szerző szerint az ukrán csapatoknak a lehető legtöbb területet vissza kell szerezniük, és a jelenlegi ellentámadás kimenetele határozza meg a lehetséges rendezést.

2023. június 21. 17:03
null

Minden háborúnak vannak politikai dimenziói, az ukrajnai háborúnak még inkább, mint a legtöbbnek. A Kijevet támogató nemzetközi koalíció vezetőjeként Biden elnöknek meg kell őriznie az Ukrajnának nyújtott jelentős pénzügyi hozzájárulásunk hazai támogatását, miközben fenn kell tartania a koalíció egységét – olvasható a WSJ véleménycikkében.

A szerző, William A. Galston szerint a bizonyítékok azt sugallják, hogy jobban teljesít az utóbbi feladattal, mint az előbbivel. Emlékezetet azonban arra is, hogy visszatérő nézeteltérések voltak a szövetségesekkel arról, hogy Ukrajnának milyen fegyvereket kellene kapnia, és milyen ütemben szállítanak. Biden világossá tette, hogy

mindent meg akar tenni Ukrajna megsegítése érdekében, anélkül, hogy szélesebb körű háborút robbantana ki. 

Ahogy Ukrajna megkezdi régóta várt ellentámadását, a koalíción belüli megbeszélések középpontjába került a következő lépés. Hivatalosan a szövetségesek elkötelezettek Ukrajna támogatása mellett, „ameddig csak kell” – írja a szerző. Kifejti, hogy az ukrán csapatoknak a lehető legtöbb területet vissza kell szerezniük, és a jelenlegi ellentámadás kimenetele határozza meg a lehetséges rendezést.

***

Nyitókép: MTI,EPA,Az ukrán elnöki hivatal sajtószolgálata

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puzdra
2023. június 22. 09:35
És én azt hittem, fletónál hülyébb politikusa nincs Európának. - És ez külügyminisztere annak az országnak mely 2015-ig követendő minta volt a 21. század demokráciarépítőinek. Kétségbeejtő!
citromosParizer
2023. június 22. 00:27
nem értem, hogy mit vergődnek? aki támogatni akarja az ukránokat, vagy akiknek megmondják (lásd EU) hogy saját érdekeik ellenére is támogassák, azok akkor is fogják, ha elhasal az ellentámadás. majd azt fogják mondani, hogy meg kell többszörözni az erőfeszítéseket, hogy legközelebb sikerüljön. nem az ukrán hadi sikereken múlik, hogy mennyi pénz megy, hanem az akarton és a csicskaságon
Házam Hazája
2023. június 21. 22:44
50 mrd ojrót már kipengetnének nekik. Annak a javarésze először is a "mezőgazdasági földbirtokosok" kártérítésére menne el. Nem látom az összefonódott érdekvédelmi szövetséget :)
Nagymester B.
2023. június 21. 22:27
Már nehéz lesz egyezkedni. De pár évig tartó tűzszünetben megállapodhatnak. Fegyverkezó szünet, majd újabb, még véresebb pusztítás. Esetleg véget nem érő terrortámadások 60 éven át oda- vissza.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!