Sándor Fegyir: Biztos vagyok benne, hogy a magyarok 73 százaléka a kocsmákban fog inni Ukrajna győzelmére

2023. július 10. 17:31

Az ukrán katona szerint a legegyszerűbb és leggyorsabb módja a magyar-ukrán viszonyok rendezésének a háború megnyerése.

2023. július 10. 17:31

Az egyetemi tanárból lett ukrán frontkatona, Ukrajna kijelölt magyarországi nagykövete, Sándor Fegyir interjút adott az Ukrinformnak, amelyben beszélt az Ukrajnáért harcoló magyarokról, a magyar civilektől érkező segítségről és a hivatalos magyar-ukrán viszonyról is.

Leszögezte, hogy a legegyszerűbb és leggyorsabb módja a magyar-ukrán viszonyok rendezésének a háború megnyerése. Sándor Fegyir kifejtette, hogy a háború nem csak az ukrán, de az uniós forrásokat is felemészti. Megjegyezte,

biztos vagyok benne, hogy a magyarok 73 százaléka a kocsmákban fog inni Ukrajna győzelmére

Sándor szerint az elmúlt fél évben 660 millió forintnyi értékben adományoztak magyar szervezetek különféle felszereléseket a harcoló ukránok számára. Arról is beszélt a frontkatona, hogy a listája szerint 374 magyar harcol az ukrán csapatok soraiban, többségüket a határőregységekhez osztották be, mint a 128. önálló Kárpátaljai rohamdandár, vagy a 33. dandár.

Beszámolt arról is, hogy a magyarokkal való együttműködése miatt kritizálják, de elmondta a kritikák kapcsán, hogy „van két fülem – az egyiken bemegy, a másikon kijön. A lényeg az eredmény, és az van”.

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 322 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fabulon a bőre őre
2023. augusztus 15. 11:09
Miben különbözik ez az áruló főnökétől? Semmiben. Ha csak annyian innának, mint Ukrajna győzelmére, absztinens lenne az ország és sokkal egészségesebb.
Vata967
2023. július 11. 09:37
Nem gondolom, hogy a magyarok keveset kocsmáznak, de 73 % biztosan nem jár italmérésbe. A kocsmába járók 73%-a is erős túlzásnak tűnik. Igaz, én nem járok liberális sörözőkbe, ezért az ottani arányt nem ismerem, de a konzervatív borozók közönsége biztosan nem iszik Ukrajnára. Ahogy Romániára sem szoktak.
masikhozzaszolo
2023. július 11. 08:48
Abszolúte így gondolom! Akár veszít, akár nyer Ukrajna, a kocsmában inni fognak! Vagy örömükben, vagy bánatukban.
dupree
2023. július 11. 07:54
"biztos vagyok benne, hogy a magyarok 73 százaléka a kocsmákban fog inni Ukrajna győzelmére" Hát őstermelő ebben kvára tévedsz. Egyrészt soha nem fog bekövetkezni, másrészt a magyarok pont annyira "szeretik" a mirotvoreces, késelős ukránokat, mint ők minket. Nem tudom minek kell reklámozni ezt az SZBU-s szaralakot. Ennek csak a neve "magyar", az ukránok embere.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!