The Wall Street Journal: Európában erőre kap a szélsőjobboldal

2023. július 21. 10:07

Az amerikai lap a közelgő spanyol választás miatt rakott ki egy írást.

2023. július 21. 10:07

A The Wall Street Journal oldalán megjelent cikk szerzője, Margherita Stancati úgy véli, egész Európában teret nyer a szélsőjobboldal. Úgy fogalmazott, hogy a gazdasági gondok, a megoldatlan migrációs válság és az ukrajnai háború egyaránt a szélsőjobboldali nacionalistákat erősíti, a mérsékelt közép pártjai pedig védekezésre kényszerülnek. 

Külön kiemelték az egyik legnépszerűbb spanyol jobboldali párt, a Vox helyzetét. Azt írták, hogy a párt egyik politikusa, Carlos Flores „Orbán Viktor populista magyar miniszterelnök rajongója”. 

A magyar kormányt az Európai Parlamentben választási autokráciának titulálták, mert elnyomja a sajtót, leépíti a független bíróságokat, és egyes NGO-k tevékenységét bűncselekménynek nyilvánította”

– összegezte Stancati.

Nyitókép: Loyola Perez De Villegas Muniz / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lhotx
2023. július 21. 20:38
Margherita Stancati mikor járt utoljára Európában? Mussolini hatalomra jutása idején?
Janika50
2023. július 21. 17:06
Mi ebben a meglepő? Az egészpályás amcsikazár letámadásnak ez egyenes következménye lenne. De ez a cikk azért jelent meg, hogy lehessen istázni. Úgy mint nacionalista, fasiszta, náááááci, ja és magyar!!!!!! Nem lesz itt semmi. Vasmarokkal szoritja a torkunkat az óceán túlparti gazda.
Ma is bukik a Zorbán...
2023. július 21. 15:51
Ha valaki nem értené, miről van szó: a bolsevista szarházik ún. "szélsőjobboldalnak", meg "faszistának" szokták hívni a normalitást és tisztességet.
Zoltan70
2023. július 21. 15:37
Érdekes az amerikai megközelítés és aggodalom, mert jelenleg Európában (és odaát az usákoknál is) csak a már régen erőre kapott szélsőbaloldal tombol egyre nagyobb erővel. Az miért nem gond (persze ez csak költői kérdés volt)?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!