Baj van az orosz repülőgépekkel, kénytelenek fék nélkül közlekedni

2023. augusztus 03. 10:30

Ez könnyen balesetekhez vezethet.

2023. augusztus 03. 10:30
null

Kezdenek elkopni a külföldi gyártású repülőgépeken a fékek, amelyeket a szankciók miatt nem tudnak az oroszok szervizelni, ezért az Aeroflot, az orosz nemzeti légitársaság egész egyszerűen nem használ fékeket – írja a Moscow Times. Július 31-éig bezárólag kilenc ilyen repülőgépe volt az Aeroflotnak, öt darab Boeing 777-es, két Airbus A321-es, egy 320-as és egy A330-as. 

A biztonsági előírásoknak megfelelően legfeljebb tíz napig lehetne ilyen állapotban használni a gépeket, a fékek használatának mellőzésével ugyanis a pilóták könnyedén túlfuthatnak a futópályán. Az időjárási viszonyok romlásával pedig a rizikó is megnő. 

Oroszország ukrajnai invázióját követően az Európai Unió, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság lezárta légterét az orosz gépek előtt, márciusban pedig a Boeing és az Airbus is bejelentette, hogy nem hajlandóak szervizelni az orosz légitársaság színeiben repülő gépeiket, és alkatrészeket sem fognak küldeni Moszkva számára. Ennek következtében az Aeroflotnak legkevesebb 25 repülőgépét kellett kibeleznie alkatrészekért: az üzemképes alkatrészeket eltávolították belőlük, hogy szükség esetén más repülőgépekbe lehessen őket beszerelni. 

Nyitókép: Joan Valls / NurPhoto / AFP
 

 

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gacsat
2023. augusztus 06. 12:36
Itt az új orosz utasszállító. https://www.youtube.com/watch?v=bhwsEWlmVMQ&ab_channel=Zvezda_live12.0
cikoria-2
2023. augusztus 05. 23:12
Nem is kell,mert behúzva hagyják ,a Lokomotív jaroszlavl hokicsapat is azért zuhant le
gacsat
2023. augusztus 03. 20:14
Szóval az 500ból kilenc repülőt érint. Óriási.
Ata
2023. augusztus 03. 19:00
12 repülőútam volt eddig, egyszer összejött a fékezési probléma. Pár kör plussz a reptér körül míg került egy hosszabb pálya a landoláshoz, semmi más probléma nem volt Lévén, hogy most kisebb a nemzetközi forgalom Oroszország fele, könnyen lehet üres, hosszabb kifutópáyát biztosítani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!