India Oroszországot választotta Ukrajnával szemben

2023. augusztus 15. 21:48

Az elmúlt időszak hagyományaival szemben Ukrajna nem kapott meghívót a gazdasági csúcstalálkozóra.

2023. augusztus 15. 21:48

A jövő hónapban Indiában tartják a G20-as csúcstalálkozót, amelyre tagállamként Oroszország is hivatalos. A nemrég közzétett listából kiderült, melyek azok az országok, amelyek részt vehetnek a találkozón – írja a Sky News.

A tagok mellett további nyolc ország kapott meghívást: Banglades, Egyiptom, Mauritius, Hollandia, Nigéria, Omán, Szingapúr és az Egyesült Arab Emírségek. A nem tag Spanyolországot is várják, mint állandó meghívottat.

Az, hogy a nem tagországok közül kiket hívnak meg, mindig a házigazdán múlik. A tavalyi indonéziai csúcstalálkozóra Ukrajna is hivatalos volt, amelyen Zelenszkij elnök virtuálisan jelent meg. Ukrajnát meghívták az év elején a G7-ek exkluzívabb japán csúcstalálkozójára is. India viszont nem küldött Kijevnek meghívót.

India a háború kitörése óta Oroszország felé húz, miután elutasították a nyugati szankciókat, és továbbra is nagy mennyiségben importálják az olajat Oroszországból. Moszkva várhatóan részt vesz a rendezvényen, de Vlagyimir Putyin még nem döntötte el, hogy személyesen jelenjen-e meg.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Mihail Mecel

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lendvaiildiko
2023. augusztus 16. 12:41
Azért remélem, hogy on line beszédet tarthat zöld trikójában és a küldöttek pedig állva és ütemes tapssal követik Volodimirt!
Daemon6666
2023. augusztus 16. 09:02
Én csak félve kérdezem, de ha Hollandia és Spanyolország részt vesz a találkozón, akkor ők is Putyin-csicskák lesznek? Vagy nekik azért szabad a moSSlékosok szerint?
Y-RMAN
2023. augusztus 16. 07:48
Ebből megint világra szóló lipsi höbörgés lesz.
Cirbi
2023. augusztus 16. 05:47
Azokat hívják, akinek VAN gazdasága.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!