Már James Bond is Orbánt pocskondiázza

2023. augusztus 30. 11:24

„A magyar miniszterelnök visszarángatta az országot a szélsőjobboldal felé, az antiszemita összeesküvés-elméleteivel” – legalábbis ez áll a világhírű brit kém új kalandjában.

2023. augusztus 30. 11:24
James Bond

Charlie Higson angol színész, komikus írt egy új Bond-könyvet, III. Károly király koronázásának alkalmából – kereken hatvan évvel Ian Fleming tizedik Bond-regényének, az Őfelsége titkosszolgálatában című regény megjelenése után, ugyan ezzel a címmel.”

Csak a tartalom más...

Az új könyvben Bond Budapestre jön, lamentál egy kört a Citadella kapcsán, majd bel- és külpolitikai megfejtésekbe bocsátkozik:

Éppen ezért Bondot mélységes borúlátással töltötte el, hogy ezt a gyönyörű, civilizált, rendezett országot Orban Viktor (sic!) a nyers, de hatékony nacionalista szabálykönyvet felhasználva visszarángatta a szélsőjobboldal felé. Antiszemita összeesküvés-elméleteivel és durva, „Tegyük újra naggyá Magyarországot”, bevándorlásellenes retorikájával hergeli a magyarokat. Olyanokkal szövetkezett, mint Trump, Le Penn (sic!) és Putyin, és hozzájuk hasonlóan ő is a hazafiság papírvékony álarcát használta a féktelen önérdek leplezésére.

(Idézet a könyvből)

Az részletkérdés, hogy az eredeti bekezdésben három helyesírási hiba van.

Egy másik bekezdésben pedig így lamentál a brit kém: „Bond mindig is úgy gondolta, hogy a szélsőjobboldal közelebb áll a szélsőbaloldalhoz, mint a centrumhoz. Nem kedvelt senkit, és semmi olyan mozgalmat, amelyik túl messze ment bármelyik irányba. Ha ettől burzsoának számít, ha ettől unalmas és mainstream lett, hát legyen.”

Nyitókép: YouTube-képernyőkép

 

 

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
régilaci
2023. szeptember 26. 13:29
Jól látszik, hogy a színészeket nem az eszükért kedveljük.
Szekértábor
2023. augusztus 31. 10:44
Az a legszebb az irodalmi propagandatevékenységben, hogy teljes egészében mentes a felelősségre vonás kockázatától. Ha jó tollú szerzőként írnék egy krimit az EU-bizottságban és EU-parlamentben folyó korrupcióról, drogozásról, prostitúcióról, közpénzek lenyúlásáról, és ott név szerint felsorolnám az érintetteket Ursula von der Leyentől Guy Verhofstadt-on keresztül Eva Kaili-ig, akkor nem kellene egyetlen állításomat sem alátámasztanom, és nem vonhatnának felelősségre, mivel fikciós irodalomról van szó.
letsgobrandon-2
2023. augusztus 30. 19:59
A magyar miniszterelnök visszarángatta az országot a szélsőjobboldal felé, már a férfiak sem szűlhetnek... és nem kell 25 tálib gyereket eltartani
GrumpyGerald
2023. augusztus 30. 19:24
So what.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!