Nem elég nagy a hús a burgerben, perlik a Burger Kinget

2023. augusztus 30. 07:07

A vád szerint túl nagy a hús a képeken, ám kicsi a valóságban.

2023. augusztus 30. 07:07

Megindulhat a per a Burger King ellen, írja a Reuters, amiért a vád szerint megtévesztik a vásárlókat a Whopper elnevezésű hamburgereik húsméretével kapcsolatban. A vád azt mondja, a Burger King éttermeinek képei félrevezetik a vásárlókat: a képeken a szendvicsek feltétjei túlnyúlnak a zsemlén, hangsúlyozzák, amitől 

a hamburger „összességében 35 százalékkal nagyobbnak tűnik, a hús pedig kétszer akkorának, mint a valóságban”.

Hiába érvelt a Burger King, a bíró szerint az esküdtszék dolga lesz megítélni, mit is gondolnak a vevők. Hozzáteszik: hasonló perrel néz szembe a McDonald’s és a Wendy’s New Yorkban. Hangsúlyozzák: a Taco Bellt a múlt hónapban perelték be a töltelék mennyisége miatt.

A perek tétje 5 millió dollár kártérítés, 

írják.

Nyitókép: AFP/NICOLAS MAETERLINCK

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax-2
2023. augusztus 31. 06:20
A MEKIS "DÓGOZÓKAT" UTASITANI KÖLLENE ARRA, HOGY VÉGEZZÉK BELE A "NAGYDÓGUKAT" ABBA A HÚSUTÁNZATOS KÁDBA, MELYBŐL MEGTÖLTIK AZ ÉDESKÉS IZŰ ZSEMLEUTÁNZATAIKAT--A KEVÉSNEK MINŐSITETT--MŰHÚSSAL. OSZT" ZABÁLJA ASSZTAT A SZART BŐSÉGGEL AZ ILYESMIVEL ÉLŐ JÓNÉP. (ahelyett, hogy jóizű alföldi magyar csípős füstöltkolbászt enne...)
Chardonnay99
2023. augusztus 30. 19:11
1993-ban az Összeomlás című filmben már volt egy hasonló jelenet, amikor a Michael Douglas által játszott főhös szóvá teszi a reklám és a valóság közötti különbséget. Úgy látszik, nem változott ez idő alatt semmi.
Ergit
2023. augusztus 30. 11:15
Ha már itt tartunk, a Coca Colá-sokat mikor perlik a cukros víz exptra profit módon való árúsításáért?
Ergit
2023. augusztus 30. 11:12
Mekit lehetet volna hasonlóért perelni, de senki sem tette!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!