Visszaszóltak az ukránok azoknak, akik szerint lassan halad az ellentámadásuk

2023. augusztus 15. 09:48

Podoljak szerint akik ezt mondják, azok „nem értik a háborút”. Érdekesség, hogy pont az amerikaiak nincsenek megelégedve az ukránokkal.

2023. augusztus 15. 09:48
null

Meglehetősen méltatlankodó hangvételű üzenetet tett közzé a korábban Twitter néven ismert X közösségi médiaplatformra Mihajlo Podoljak. Zelenszkij elnök tanácsadója azt írta: 

minden olyan állítás, miszerint Ukrajna nem halad eléggé, és nem szerez vissza kellő területet, csak azt mutatja, hogy az alany semmit nem ért a háborúhoz”.

Szerinte ugyanis az ukrán fegyveres erőknek „nem az a dolga”, hogy nagy csatákat vívjon minden egyes településért egészen addig, amíg vissza nem állítják az 1991-es határokat, hanem az, hogy „szisztematikusan elpusztítsa az ellenséges hadsereg logisztikáját, technikai eszközeit, tisztjeit és személyzetét. Ezt pedig az ukrán hadsereg száz százalékos hatékonysággal elvégzi”.

Azoknak szólt be Podoljak, akiktől Ukrajna léte függ? 

Érdekes adalék Podoljak posztjához, hogy az utóbbi időben egyre több amerikai és lengyel publicisztika is az ukrán ellentámadás sikertelenségével, vagy legalább is kétségbe vonható hatékonyságával foglalkozik. A Mandiner a hétfői nap folyamán a témában szemlézte a Wall Street Journal cikkét, ami szerint az aláaknázott terepen még a nyugati tankokkal és harcjárművekkel sem tudnak átütő sikert aratni az ukránok – a helyzet annyira komoly, hogy a lap szerint a nyugati katonai stratégák és politikusok máris egy esetleges 2024 tavaszán esedékes ukrán offenzíván gondolkodnak. Az aknák olyannyira lassítják az ukrán előrehaladást, hogy egyébként Olekszej Reznyikov védelmi miniszter segítséget kért a nyugati szövetségesektől.

Ott vannak aztán a lengyelek. A Rzeczpospolita szerzője szintén arról beszélt nem olyan rég, hogy 

A lengyel újságírók vágyálmai ellenére Ukrajna elveszti ezt a háborút”.

De érdemes megemlékezni arról is, hogy a New York Times beszámolója szerint maguk az ukránok is úgy gondolják, hogy kudarcos az ellentámadásuk: erre enged következtetni az is, hogy kénytelenek voltak taktikát változtatni az ellenoffenzíva elindulása óta.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Hennadii Minchenko / NurPhoto / AFP

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nitsahon
2023. augusztus 17. 08:13
Mihez ért ez a LATENS nazi Pod Ol Jak ?
alenka
2023. augusztus 16. 01:18
Én,....mint alany....azon a véleményen vagyok,hogy vesszen Ukrajna...
Janika50
2023. augusztus 15. 16:36
Ritkán osztom főhoholok véleményét, de most részben igazat adok neki. Az Atlanti óceán túloldaláról könnyű hősnek lenni, még Polákiából is. Lehet, hogy rájöttek, átlettek verve? Magát az ukrán népet sajnálom, de hogy ez bekövetkezhetett, ők is felelőssek. A Szu. szétesése után még az ázsiai volt köztársaságokban sem volt olyan őrület, mint Ukrajnában. Mikor még egyben voltak, akkor is igen furcsa volt az életük. Akik tapasztalták, valószinü osztják a véleményem.
Csigorin
2023. augusztus 15. 16:28
igazan? Podoljak, az oroszok pont ezt mondjak azoknak akik azon gunyolodnak hogy miert nem foglaltak meg el Kijevet)) csak azert van kulonbseg akozott hogy ukrajna akarja mindenbol is kifogyasztani az oroszokat vagy forditva, mert az eger meg az elefant akkor se duborog ugyanugy, ha az egeret GMO-val egy nagy zsiros patkannya hizlaltak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!