„Rendkívül helytelen és felelőtlen” – nem sikerült valami fényesen Biden és Hszi Csin-ping találkozója

2023. november 16. 12:59

Ismét diktátornak nevezte az amerikai elnök a kínai elnököt.

2023. november 16. 12:59

Kína visszautasította csütörtökön, hogy államfőjét, Hszi Csin-pinget Joe Biden amerikai elnök ismét diktátornak nevezze, ami nemsokkal San Francisco melletti csúcstalálkozójuk után történt meg az előző nap.

Mao Ning kínai külügyi szóvivő anélkül, hogy kimondta volna Biden nevét, sajtótájékoztatóján kijelentette: az efféle megjegyzések „rendkívül helytelenek”, „a felelőtlen politikai manipuláció” kategóriájába tartoznak.

Hozzátette: mindig vannak olyanok, akik valamilyen hátsó szándékkal megpróbálják megzavarni a kínai-amerikai kapcsolatokat,

de ezek az erőfeszítések nem lesznek sikeresek. A kínai elnökkel folytatott tárgyalást követő sajtótájékoztatón Biden diktátorként jellemezte őt, hozzátéve: Hszi „diktátor olyan értelemben, hogy egy kommunista országot vezet, amelynek kormányzási formája teljesen eltér a miénkétől”. Biden először júniusban egy kaliforniai adománygyűjtő rendezvényen nevezte Hszit diktátornak, ami éles reakciót váltott ki Kínából.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: BRENDAN SMIALOWSKI / AFP

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizalok-0
2023. november 16. 17:52
Azt hittem, hogy ilyen demens báb, akit élete legvégső pillanatáig hivatalban tartanak, sőt pár hétig még utána is, csak a szovjetúnióban volt.
950BD1
2023. november 16. 17:52
Az a helyzet hogy az összes országot tükrözi az elnöke. Az agyhalott usa, a náci Ukrajna és Izrael, a kínai orwelli megfigyelőállam és hát itt van nekünk Orbán a rafkós tolvaj aki túlságosan jóban van a zsidó tesókkal. Jajj, tudom itt nem illik Orbánról rosszat írni, mert jön a lepontozó kommandó. Xd
nempolitizalok-0
2023. november 16. 17:51
Libsiként is elkúrja, azzal, hogy még demens is, csak rátesz még egy lapáttal.
Abiondi
2023. november 16. 14:52
Biden csak irígykedik szerintem. Az ő elméjében ez lehet: nekem dirigálnak, mit mondjak, mit tegyek. Na, de ez a kínai fickó, az igen, ő diktátor, neki még én se merek beszólni, maximum a háta mögött!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!