Egy népszerű amerikai kiskereskedelmi lánc is elpártolt Musk közösségi oldalától

2023. december 02. 12:06

Az elmúlt időszakban több ismert márka is felfüggesztette hirdetéseit az X platformon.

2023. december 02. 12:06

A Walmart egy bejelentésben nemrég megerősítette, hogy a továbbiakban 

nem fog hirdetni az Elon Musk tulajdonában lévő X közösségi platformon. 

A kiskereskedelmi lánc azt is kijelentette, hogy más felületeket hatékonyabbnak találtak a vásárlóik elérésében – írta a Reuters.

X, korábbi nevén Twitter, még nem kommentálta a fejleményt. 

Több mint egy éve folyamatosan veszít hirdetőiből az X

A lap emlékeztetett, hogy mióta a techmilliárdos 2022 októberében felvásárolta a céget, a platform folyamatosan veszít hirdetőiből. Ez a folyamat az elmúlt hetekben tovább erősödött az oldalon található antiszemita tartalmakkal kapcsolatos növekvő aggodalmak miatt – hívták fel a figyelmet.

A Reuters azt is felidézte, hogy Musk korábban egyetértett egy X-felhasználóval, aki tévesen azt állította, hogy a zsidó közösség tagjai gyűlöletet szítanak a fehérek ellen. A felhasználó utalt egy összeesküvés-elméletre is, amely szerint „zsidók és baloldaliak szervezik a fehér lakosság etnikai és kulturális cseréjét nem fehér bevándorlókkal, ami egy úgynevezett »fehér népirtáshoz« vezet."

A milliárdos szerdán a New York Times DealBook rendezvényén adott interjújában sajnálatát fejezte ki posztja miatt. Ugyanakkor kemény szavakkal illette azokat a hirdetőket, akik felfüggesztették hirdetéseiket, és zsarolással vádolta meg őket.

Mint ismert, nemrég több más ismert márka, mint például az Apple, a Walt Disney és a Warner Bros Discovery is leállította reklámjait az X-en – jegyezte meg a lap.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Alain JOCARD / AFP

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich99
2023. december 16. 13:51
Önleleplezés. Bravo, idióták!
dmnr
2023. december 03. 13:13
Elon Musk egyre szimpatikusabb. A nagy cégek (Apple, Disney, stb) elkezdék bojkottálni a Twittert (X), mert Elon nem hajlandó cenzúrázni senkit a véleménye miatt. Erre 2 napja elküldte őket konkrétan a "picsába" egy nyilvános beszélgetésen. Azt mondta, hogy akik őt pénzzel akarják zsarolni akkor azok mind menjenek a picsába. El is ismételte, sőt, mondta, hogy "Hi Bob!" (ezt a Disney vezetőjének)
Davidw
2023. december 03. 09:06
Tenyleg a kevesebb reklammal akarnak eltantoritani egy oldaltol? :)
B_kanya
2023. december 03. 08:36
"Ugandai Bubu 2023. december 02. 13:46 HUNDUB, Parler, Truth Social ... Nagy sikerek..." Mit ír a népszabóság?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!