„Elegünk van már ebből” – belefáradtak az ukránok a saját propagandájukba

2024. január 05. 09:43

Már ők sem hiszik el az ukrán állami híradó által sugárzott mesét arról, hogy valójában jól állnak a háborúban.

2024. január 05. 09:43
null

Az orosz-ukrán háború 2022-es kirobbanását követően egyetlen televíziós hírforrásuk maradt az ukránoknak, amelyen 24 órában közvetítenek felvételeket ukrán tankokról, katonai orvosok műtétjeiről és politikusok külföldi kampányairól, amelyek a támogatást hivatottak biztosítani Ukrajna számára. Maga Volodimir Zelenszkij azt mondta, ez a televíziós csatorna „egy fegyver”, és a New York Times szerint az ukránok valóban arra használják, hogy növeljék a morált.

Csakhogy a lap szerint két év elteltével az ukránok már beleuntak a háborús híradásba, és amire egykor úgy tekintettek, hogy talán valóban egybe kovácsolja az ukránokat, az ma már a legtöbbjük szerint csak egy kormányzati szócső. Számos néző nehezteli, hogy az adás hajlamos túl optimista képet festeni a háború állásáról, miközben pontosan tudja mindenki, hogy a fronton nehéz a helyzet, és a nyugati segítség is egyre kevésbé biztos. Ehelyett a legtöbben már inkább reality show-kat vagy mást szórakoztató műsort néznek a tévében.

Szakértők szerint ez arra enged következtetni, hogy az ukrán lakosság általánosságban a kormányzattal is elégedetlen.

A lapnak nyilatkozó, ukrán médiamonitorozással foglalkozó kijevi szervezet munkatársa szerint

mindenkinek elege van abból az üzenetből, miszerint »győzelemre állunk, mindenki imád minket, és ad nekünk pénzt«. Ez nemes egyszerűséggel állami propaganda”

– fogalmazott Okszana Romanyuk.

Nyitókép: MTI/EPA/Ritzau/Mads Claus Rasmussen

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2024. január 09. 20:14
okszana romanyuk ferfirokonai hirtelen a fronton talaljak magukat...
ZUzoli Süli
2024. január 05. 20:37
dehogynem hiszik el...kötelező.......
snfbvksan
2024. január 05. 20:13 Szerkesztve
„Elegünk van már ebből” Korábban kellett volna elegük legyen, az oroszgyűlöletből, az ország földjeinek jenkizsidó kézbe átjátszásából, a mindent átható korrupcióból. Mert ami most van, az csak a következménye mindannak, amiből nem volt elegük.
snfbvksan
2024. január 05. 20:10
Lehet, hogy olyan szkeptikusok lettek, hogy azt hiszik, ukrán katonák is haltak meg? A hivatalos szám még mindig 0.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!