Így zajlik az ortodox karácsony: Zelenszkij bosszút ígér, Putyin különleges társaságban ünnepel

2024. január 08. 10:29

Az ünnep sem akadályozta meg az orosz hadsereget abban, hogy lője az ukrán terülteteket.

2024. január 08. 10:29
null

Mialatt az ortodox világban a karácsonyt ünnepelték, az orosz hadsereg tűz alá vette Herszon városát. A város ukrán vezetése szerint ketten meghaltak és többen megsérültek a támadásban – számolt be az Euronews.

Mindeközben az orosz katonai hadsereg ünnepségeket tartott vasárnap. 

Az orosz Védelmi Minisztérium beszámolója szerint a katonai káplánok istentiszteletet tartottak a fronton vasárnap. Vlagyimir Putyin orosz elnök a karácsony estét olyan katonák családjaival töltötte, akik elestek az ukrajnai háborúban. 

„Sokan, a mi bátor és hősies katonáink közül, ebben a pillanatban is, még az ünnep alatt is Oroszország harcosai – kezükben fegyvert tartanak és megvédik az országunk érdekeit” – mondta Putyin a családoknak a Kreml sajtóosztálya szerint. 

Zelenszkij bosszút ígér

Karácsony előtt egy nappal az orosz hadsereg ágyútűz alá vette Donyecket, amely során 11 ember vesztette életét. A részben orosz megszállás alatt levő régiót ért támadásban 5 gyermek halt meg. 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a támadás után kijelentette:

„egyetlen ilyen csapás sem marad következmények nélkül”.

A lövések Pokrovszk városát érték, mintegy 50 kilométerre a frontvonaltól.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Mikhail VOSKRESENSKIY / POOL / AFP

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ugandai Bubu
2024. január 08. 15:32
Már a biodíszletnek berángatott orosz nőneműeknek is hidzsábot kell hordaniuk? Lesz még szemeteszsák is, ha a muszlimok kiszülik a komcsi geciket az országukból... Szar dolog a kommunizmus meg az állampárt, ez lesz a végeredménye.
B_kanya
2024. január 08. 12:19
"contractor-2 2024. január 08. 12:07 Az ateista Putyin templomban," Az hagyján, de orosz módi szerint jeges vízben is szokott mártózni, annyira ateista.
alkaloidablog
2024. január 08. 12:10
"...katonai hadsereg?..." Hogy mik vannak..
contractor-2
2024. január 08. 12:07
Az ateista Putyin templomban, mint malac a jégen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!