„Vége a homofóbiának a lengyel televízióban” – de az LMBTQ-propaganda itt még nem áll meg

2024. január 13. 18:45

Már zajlik a nyilvános konzultáció a bejegyzett élettársi kapcsolatról szóló törvényről, amely az azonos nemű párokat is érinti.

2024. január 13. 18:45

Mint ismert, mintegy nyolc évnyi tiltás után ismét azonos nemű párok voltak a Lengyel Nemzeti Televízió (TVP) vendégei január 6-án, vízkeresztkor. Köztük volt Jakub és David az ismert aktivista házaspár is. 

A pár szivárványzászlót lengetve jelentette be a kamerák előtt: 

a homofóbiának vége a lengyel televízióban.”

Majd megkérdezték követőiket, hogy miként értékelték szereplésüket.

Ezt is ajánljuk a témában

A humenonline.hu összeállításában felidézte, hogy miután decemberben Donald Tusk az új kormánykoalíció élén átvette a hatalmat, az LMBTQ- közösséget is érintő változásokat is bejelentett. 

A miniszterelnök úgy döntött, hogy a kormányra lépését követő első száz napon belül 

elfogadtatják a bejegyzett élettársi kapcsolatról szóló törvényt. 

A már említett aktivistapár erről is beszámolt Instagram-oldalán. Mint fogalmaztak, ez a törvény hozzájárul majd ahhoz, hogy „az egynemű párok Lengyelországban végre méltósággal és biztonságban élhessenek”.

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2024. január 20. 02:46
Anya, Apa gyermekes család a menő,a dívat,a természetes. ------- Néhány extrém eset miatt nem kell felfoditani a világot. Elférnek ők is!
Reszelő Aladár
2024. január 18. 17:47
Szuper, ennél nincs is fontosabb! Ursula, ha náluk is lesz bejegyzett élettársi kapcsolat, akkor már jogállam? Csak mert nálunk már legalább 15 éve van ilyen. Amúgy a házasság a liberálisok szerint egy idejétmúlt intézmény, a templom pedig a régmúlt idők elnyomó kultúrájának a megtestesülése. Tehát akkor a melegek miért ragaszkodnak mégis ennyire ehhez? Csak nem színtiszta provokáció az egész?
Tommaso
2024. január 14. 16:19
Lengyelországban szabad és demokratikus választásokat tartottak, amelyen az ellenzék úgy győzött, hogy közben a lengyel Közmédia pont úgy a kormánypropaganda HAMIS szócsövekét funkciónált, mint Orbanisztánban. Nagy gratula Tusknak, hogy ilyen (un-fair) ellenszélben is sikerült neki. Az egyeduralomra törő Kaczynski-rezsim demokráciarombolása után a jogállamiság helyreállítása nem megy egyik napról a másikra. Első lépésként a pártpropaganda-szócsővé silányitott Közmédiát kell megtisztitani a PiSis hirhamisitó bandától. Ez már folyamatban van. Az államfőként leszerepelt Duda is akadályozza a rendteremtést. Ő mindvégig és még most is, egykori Pisis pártja érdekében ténykedik, és nem úgy, ahogy minden lengyel elnökének kellene. Pártsemlegesként. MONNYONLE!!! ( mondaná Józsi bácsi)
Tommaso
2024. január 14. 16:10
Ha az itt kommentelgető orbanisztáni trollaknak csak egy csepp eszük lenne, ( tudom, hiú remény, ha-ha-ha) rájönnének, a ma élő összes meleg honfitársunk HETERO SZÜLŐK gyermeke. Igy aztán semmilyen kockázat nincs abban, ha azonos neműpárok vállalnak gyermeknevelést. Ezerszer jobb, mint a kegyetlen, szivtelen állami nevelőintézetek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!