Figyelmeztet a szakértő: az egész világnak üzenhetnek az oroszok

2024. február 28. 21:37

A Jarsz típusú rakéták mozgatása sokkal inkább üzenet, mint valós fenyegetés – nyilatkozta Horváth József a Magyar Nemzetnek.

2024. február 28. 21:37
null

A moszkvai régióba helyezik át a Jarsz típusú mobil szárazföldi hadászati rakétarendszert az oroszok, hogy a május 9-i győzelem napi Vörös téri felvonuláson bemutathassák őket. Ezzel Amerikának és a kínai szövetségesnek is üzen Moszkva – írja a Magyar Nemzet. 

„Minden ilyen demonstratív fegyverbemutató és a fegyverek nyilvánosság előtti bemutatása, mozgatása két célt szolgál” – mondta a Magyar Nemzetnek Horváth József biztonságpolitikai szakértő. Az egyik a speciális ellenfeleknek egy üzenet, hogy az adott országnak milyen fegyverei vannak, illetve a potenciális üzleti partnereknek is egy üzenet, hogy miből lehet vásárolni. A szakértő kijelentette: a rakéták mozgatása 

sokkal inkább üzenet, mint a valós fenyegetés. 

„A Jarsz rakéták moszkvai bemutatása ugyan korábban megtörtént, azonban az idei győzelem napi parádénak az orosz katonai sikerek tükrében más lesz a fénytörése.Két éve zajlik a háború, és idén az orosz hadsereg visszanyerte a régi tekintélyét, és lendületben van a harctéren” – mondta Horváth József.

A biztonságpolitikai szakértő szerint a szovjet korból fennmaradt katonai parádé célja egyben a katonai erőfitogtatás, ami ez esetben lehet egy Amerikának és a NATO-nak küldött üzenet is. Megmutatni a világnak, hogy Oroszország tényleg egy katonai nagyhatalom. „Illetve ez egy jelzés lehet még az orosz lakosságnak is, hogy hol tart az orosz mérnöki technika és hadiipar. A győzelem napi parádé a birodalmi nagyság egyik kifejezése is” – mondta Horváth József.

Nyitókép: Alexander NEMENOV / AFP

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:28
🍓 ️ ­­­A­­ ­­d­ö­­­g­­ö­s­­ ­l­­­á­­­n­­y­o­­­k­­ ­v­­­á­­r­­­n­a­­k­ ­­r­­á­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­.­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­𝗨­𝗡
lajajakab11
2024. március 02. 12:21
MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA ÖRÖKLAKÁSSAL! csak a FÉLkegyelműek válaszoljanak!!
kőbaltás
2024. február 29. 05:01
Oroszországot egy egységes NATO sem tudná legyőzni. A nagyhatalmak nem is fognak egymással háborúzni,mert egyszerűen nem éri meg nekik. Ebben az egész háborús katyvaszban a kicsik fogják húzni a rövidebbet. Sokat számít,hogy ki hova helyezkedik. Az amerikai világuralom támogatása már nem nyerő.
connorj
2024. február 29. 04:42
Kedves Oroszok! Van fogadókészség a NAGY RAKÉTÁKRA: https://www.origo.hu/teve/2024/02/apro-tangaban-es-melltartoban-mutogatja-magat-kelemen-anna-kepek?utm_source=mandiner.hu&utm_medium=referral&utm_campaign=ott_k_02 🤭🤭🤭
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!