Hoppá: maga Ursula von der Leyen hűtötte le a brüsszeli kedélyeket Ukrajna EU-s csatlakozásával kapcsolatban

2024. február 22. 08:17

Még az ukrán kormány is meglepődött Von Der Leyen szavain.

2024. február 22. 08:17
Davosban beszélgetett Ursula von der Leyen és Volodimir Zelenszkij.

Sikerült Ursula von der Leyennek a legújabb bejelentésével kiborítania mindenkit – legalábbis Brüsszelben –, ugyanis 

Ukrajna EU-s csatlakozásának következő lépése a várt „pár hét” helyett „pár hónap” előkészítési időt fog igénybe venni, „azt hiszem, nyár körül, nyár elején készen leszünk”

 – fogalmazott Von Der Leyen.

Hideg zuhanyként ért mindenkit, legalábbis a Politico szerint. Mint fogalmaztak, Ursula von der Leyen, a Bizottság elnöke szerdán hideg vizet öntött a reménykedőkre, hogy a júniusi európai választások előtt érdemi előrelépés történhet Ukrajna uniós csatlakozásával kapcsolatban.

A következő lépés Ukrajna csatlakozása során az úgynevezett tárgyalási keret, amely meghatározza a csatlakozási tárgyalások irányvonalait és alapelveit – s ez az, aminek a kidolgozása pár hét helyett több hónapot fog igénybe venni.

A Politico értesülései szerint 

európai diplomatákat és tisztviselőket, valamint az ukrán kormányt is meglepte Von Der Leyen bejelentése.

Ugyanis, miután a tárgyalási keret elkészül, azt még el kell küldeni az uniós országoknak, akik majd azt szépen megvitatják és egyesével döntenek a csatlakozási tárgyalások megkezdéséről, Ukrajna és a brüsszeli tisztségviselők egy része pedig minél gyorsabb csatlakozást kíván.

A diplomaták másik része pedig ideges volt amiatt, hogy közvetlenül a választások előtt kellett volna vitát folytatni Ukrajna csatlakozásáról.

Nyitókép: UKRAINIAN PRESIDENCY / HANDOUT / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

 

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felvidéki MAGYAR
2024. február 24. 10:25
Ennek a büdös bárcásnak egy szavát sem szabad elhinni, de elfelejteni sem!
MadoxHUN
2024. február 22. 15:32
Jönnek a választások, át kell verni ismét az embereket, hogy ő jó kislány.. Rohadna meg!
jobbközépen
2024. február 22. 12:06
Képzelem hogy a teljesen agyament háborús lázban égő ukrajnát szopkodó országok mennyit fognak vitázni a tárgyalások további sorrendjéről. Megmondom 0 azaz 0 percet. Csak annyit fognak feltenni kérdésként hogy hol kell aláírni.
Takagi
2024. február 22. 11:47
Választási duma. Köp!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!