Sokkoló játékfilm készült Putyin elméjéről (VIDEÓ)

2024. február 07. 21:02

Még az idén a mozikba kerül a tervek szerint.

2024. február 07. 21:02

A deep-fake technológiával érték el, hogy a Putin (Inside the Mind of Putin) című filmben az orosz elnököt alakító színész úgy nézzen ki, mint az igazi – írta a Media1.

„Filmünk Putyin életét ábrázolja, kezdves 10 éves korától, amikor mostohaapja bántalmazta, de visszaköszön benne a csecsen háború, a dubrovkai és beszláni terrorista támadásokon át egészen az ukrajnai háborúig és olyan eseményekig mint a bucsai mészárlás”  – magyarázta Patryk Vega, Lengyelország egyik ismert filmrendezője.

Különleges technológiával elevenedett meg Putyin

A film érdekessége, hogy a készítők úgynevezett 

deep fake technológiát alkalmazva „illesztették rá” az orosz elnök arcát az őt alakító színészre. 

„Ez kihívást jelentett, mert nem hozhattuk Putyint a stúdióba. Egy évet vett igénybe, hogy kifejlesszük a saját technológiánkat és elérjük a kívánt hatást” – mondta a lengyel rendező.

Vega a produkciót háborús körülmények között harangozta be. Egy vásznat állított fel Borodyankában, a háború sújtotta Kijev közelében, és ezen vetítette ki az életrajzi alkotás részleteit. 

A jelenetek az ukrán nézőkből intenzív érzelmeket váltottak ki.

A rendező azokat a képkockékat vetítette ki, melyeken Putyin sebezhető állapotban, pelenkát viselve jelenik meg egy kórházban. Egy tábornok látogatja meg, és tájékoztatja őt az Oroszországban és Ukrajnában uralkodó helyzetről.

A film még az idén a mozikba kerül.

Az előzetest alább tekintheti meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jooeee
2024. február 08. 08:37
Ez lehet a filmművészet egyik legalja.
Kormánypárti2
2024. február 08. 07:00
Akkor mostmá biztos veszítenek az oroszok. Hiszen egy faszzongorista mégiscsak sokkal menőbb.
2024. február 08. 06:37 Szerkesztve
Azért is vicces ez a deep fake technológia, mert éppen nyugaton akarják betiltani, már több híresség is csatlakozott a betiltást követelőkhöz, mert számukra megaláló módon helyettesítették be a személyiségüket ezzel a hamis technológiával. Úgy látszik a 'halivúdi virtuális valóság kezd világméreteket ölteni. Kiröhöghetik a pelenkás Putyint, de a valóságban őket kell bepelenkázni, mert összeszarják magukat, annyira rettegnek tőle.
ördöngös pepecselés
2024. február 08. 06:28
fogadni merek hogy nem csak a technológia de a tartalom is deep fake
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!