Politico: eltörölné a vétót az Európai Bizottság

2024. március 20. 11:03

Alapjaiban változtatnák meg az európai döntéshozatalt.

2024. március 20. 11:03
FRANCE - EU - POLITICS - EUROPEAN COMMISSION PRESIDENT

Fotó: Abdesslam Mirdass/Hans Lucas via AFP

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke olyan javaslatokat terjeszt ma elő, amelyek alapjaiban változtatják meg az EU új tagjainak felvételét. A jelenlegi „mindent vagy semmit” megközelítés helyett Brüsszel fokozatosan akarja az EU-ba illeszteni Ukrajnát, Moldovát és a Nyugat-Balkánt akarja – írja a Poltico hírlevele.

A legtöbb EU-vezető egyébként már figyelmeztetett, hogy egy 30+ tagú Uniót még nehezebb lesz kormányozni.

Brüsszel az egyhangúság követelményétől való elmozdulást javasolja (amely meggátolja a kül- és adópolitikai döntéseket), hogy elkerülje a jövőbeni holtpontokat, azaz megszüntetné a vétó intézményét.

A dokumentum minősített többségi szavazást tesz lehetővé „az ilyen stratégiai nemzeti érdekek megfelelő és arányos biztosítékai mellett”.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:07
🍓 ️ ­­­A­ ­­d­­ö­g­­ö­­­s­ ­­l­­­á­­­n­y­­­o­­k­­ ­­v­­­á­­­r­­n­­a­k­­ ­­­r­á­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­.­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­𝗨­𝗡
alexandrosz-2
2024. március 20. 22:14
Miután a héten újabb 5 milliárd eurót megszavazott a vétótlan köpcös geci csicska az ukránoknak az eddig odatolt 85 milliárd és a februári 50 milliárd után, majd holnap megint megszavaz valamit a magyargyilkos geciknek a komisszár gazdái parancsára. Ezt a vétotlanítást nem kell megazavaznia, mert sosem vétózik, ha meg mégis, kizavarjak a teremből a gyáva csicskát. Mert sajjos a köpcös cigány geci egy szarrá zsarolt hazug, sunyi csicska. Sosem azt kell figyelni, amit a zsideszes patkányok hazudoznak, hanem azt, amit csinálnak.
2024. március 20. 18:26 Szerkesztve
Eltörölné a vétót. Ha valaki meg nem vétózza a vétó eltörlését. Ami egyébként lehetetlen, mert nincs vétó. Egyetnemértés van. Na, azt töröljék el, ha tudják. Mert ha sikerül, azt keménydiktatúrának hívják.
Hopszjuliska
2024. március 20. 18:22
Én csak egyet nem értek! Ha mi annak idején egy gazdasági csoporthoz csatlakoztunk, hogy a fenébe módosult politikai csoportosulássá? Én soha nem támogattam a ki tudja hány százalékos cuki lányokat, mégis addig lobbiznak, hogy azt teszik amit utálok! Undorító!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!