Rossz híreket kaptak az ukránok Brüsszelből

2024. március 14. 10:55

Egy friss jelentés szerint Ukrajna a kisebbségekre vonatkozó csatlakozási feltétel fejezetét nem teljesítette.

2024. március 14. 10:55

Nyitókép: OZAN KOSE / AFP

Az Európai Bizottság bemutatta friss jelentését azzal kapcsolatban, hogy Ukrajna és Moldova mennyit haladt előre az uniós csatlakozás tekintetében. 

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy 

a jelentés nem tartalmazza azt, hogy Ukrajna a kisebbségekre vonatkozó csatlakozási feltétel fejezetét teljesítette volna.

A lap ismertette, hogy a tárgyalások során a Bizottság fontos szerepet játszik az előrehaladás nyomon követésében, valamint az értékelés elkészítésében. 

A folyamatban a jelentős lépéseknél a tagállamok az Állandó Képviselők Bizottságán (Coreper 2), az EU nagyköveteiből álló szerven keresztül képviseltetik magukat. Az Európai Bizottság most ez előtt a szervezet előtt mutatta be jelentését Ukrajna előrehaladásáról. 

A Magyar Nemzet megjegyezte, az, hogy a dokumentáció ezzel a tartalommal készült el meglepő, mivel úgy hírlik, 

több tagállam is igyekszik jelentős nyomást gyakorolni a folyamatok gyorsítására. 

Úgy tűnik tehát, hogy a Várhelyi Olivér magyar biztos által vezetett kabinet szakmai munkáját „nem törte még át a politikai alapú nyomásgyakorlás”. Ukrajna jelentős hiányosságai fölött nem huny szemet a jelentés –hangsúlyozták az összeállításban.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:09
🍓 ️ ­A­ ­­­d­ö­­g­­­ö­­­s­ ­­­l­­á­n­­y­o­­k­­ ­v­­á­­­r­­­n­a­k­ ­r­­á­­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­.­­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­𝗨­­𝗡
remi
2024. március 14. 14:39
Esse olyan kimondottan jó hír a hoholoknak: According to Spiegel, the German Parliament has overwhelmingly rejected the supply of Taurus missiles to Ukraine, with 495 votes against, and 190 in favor. Nadesebaj, jövőhéten újrszavazbnak, mindaddig, amíg ki nem jön a "megfelelő" eredmény.
tikkadt-szocske
2024. március 14. 13:28
Egy kimondatlan feltételt teljesítettek csak: megtámadták őket az oroszok. Ha ez elég, akkor hajrá, hamarább szétesik ez a gittegylet.
Uztu
2024. március 14. 12:56
Nebazd... Tényleg? Végül is csak az elmúlt két év háborúka szól erről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!