Szijjártó egy amerikai lapnak: Trump a globális béke és stabilitás új világrendjét fogja szavatolni

2024. március 11. 07:48

A miniszter szerint az emberéletek megmentése érdekében a tárgyalásokat minél korábban el kell kezdeni.

2024. március 11. 07:48
ORBÁN Balázs; SZIJJÁRTÓ Péter; ORBÁN Viktor; TRUMP, Donald

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A világnak szüksége van arra, hogy Donald Trump győzedelmeskedjen a közelgő amerikai elnökválasztáson, mert csak egy erős amerikai elnök tud stabilitást és biztonságot adni a nemzetközi rendszernek – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Breitbart amerikai lap hírportáljának adott interjúban. Szijjártó Péter úgy látja, ha Donald Trumpot megválasztják novemberben, akkor az ukrajnai konfliktus szereplői között béketárgyalások kezdődnek majd és a háború véget ér.   

„Trump elnök nélkül ez a háború sokáig el fog tartani, 

még több veszteséget és nagyobb pusztítást okozva” – figyelmeztetett. „A legfőbb reményünk, hogy ha Trump elnök megnyeri a 2024-es választásokat, akkor békét tud majd teremteni” – tette hozzá. „Mi, magyarok, teljes támogatásunkat adjuk ehhez azon kevés európai országok egyikeként, amelyek békepártiak” – hangsúlyozta. „Meg kell érteni, hogy 

Európában az országok többsége háborúpárti, s csak egy elenyésző kisebbség békepárti” 

– mondta.   

Szijjártó Péter elmondta, ha Donald Trump békepárti politikája megvalósul, akkor az európai államok közül „egyesek változtathatnak álláspontjukon”. „Ezért van szükségünk Trump elnök győzelmére” – húzta alá a magyar külügyminiszter, hozzátéve: „abban bízunk, hogy tervezett lépései az ideális utat jelentik majd a béke elérésére Ukrajnában”. Szijjártó Péter szóvá tette azokat az erőfeszítéseket, amelyekkel Donald Trumpot ki akarják zárni a választásokból, és nehezményezte, hogy az ilyen jogi és politikai támadásokat rendszerint konzervatív politikusokkal szemben alkalmazzák.   

Az ukrajnai konfliktusról Szijjártó Péter úgy fogalmazott, hogy „ezt a háborút nem lehet a frontvonalakon eldönteni”. 

A csatatér csak áldozatokat és pusztítást hozhat, de nem megoldást

 – jelentette ki. „A halálozások, sebesülések és a pusztítás csökkentése érdekében a legjobb, ha véget vetünk a háborúnak” – tette hozzá. Mint mondta, általánosságban ugyan elismerik, hogy Ukrajna nem fog győzelmet aratni Oroszországgal szemben, „de azt is tudjuk, hogy Oroszország nem nyerhet a teljes Nyugat ellen”.   „Ha egyikük sem képes győzni a másik ellen, így vagy úgy, kétségkívül tárgyalások lesznek a háború lezárására” – mondta. „Ezért

 az a kérdés, hogy ezeket a tárgyalásokat miért nem előbb tartják, mint utóbb”

 – hívta fel a figyelmet. 

(MTI)

 

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:11
🍓 ️ ­A­­ ­d­­ö­g­­­ö­s­­ ­l­­á­n­y­­o­­­k­ ­­v­­á­­­r­n­­­a­k­­ ­r­­­á­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­.­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­𝗨­­𝗡
llnnhegyi
2024. március 11. 13:49
A libbcsikommcsi trollok keseregnek. Lehet nyugodtan edzeni. A sírás- rívás június 9 után jön igazán.
Lajoss
2024. március 11. 13:32
Győzd meg a Lavór barátodat,te,szarjankó!
Isten jobb keze
2024. március 11. 11:41
Álitólag bunkó módon hivatlanúl érkeztek a tramplikához orbánék az Amerikai hirek szerint! 😂😂
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!