Szijjártó Pétert túllicitálva dicsérte Magyarországot az izraeli miniszter

2024. március 13. 11:04

Ámicháj Chikli szerint Budapest nem az első, hanem az egyetlen olyan európai főváros, ahol a zsidóknak nem kell félniük.

2024. március 13. 11:04

Nyitókép: Szijjártó Péter Facebook-oldala

Felelősségteljes bevándorlási politikája és kiemelkedő belbiztonsága miatt dicsérte Magyarországot Ámicháj Chikli, Izrael diaszpórákért felelős minisztere budapesti látogatása során – írja a The Jerusalem Post.

Egyeztetésüket követően Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta,

ma Magyarország a legbiztonságosabb állam Európában a zsidók számára, ám az izraeli tárcavezető még erre is rátett egy lapáttal, hiszen azt mondta, Budapest nem az első, hanem az egyetlen olyan európai főváros, ahol a zsidók félelem nélkül viselhetnek vallási jelképeket.

Chikli kiemelte a szerinte igazságtalanul rágalmazott Orbán Viktor antiszemitizmussal és terrorizmussal szemben tanúsított határozott kiállását, valamint figyelmeztette Európát, hogy a nemzeti identitás vállalásának hiányában a kontinens az önpusztítás útjára léphet.

A miniszter egyébként ellátogatott a Kárpát-medence legnagyobb tehetséggondozó intézményéhez, a Mathias Corvinus Collegiumhoz is, ahol a magyar-izraeli kapcsolódási pontok mentén egy jövőbeli oktatási együttműködésről tárgyalt.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:10
🍓 ️ ­A­­ ­d­ö­­g­­ö­s­ ­­­l­­á­­n­­­y­­o­­k­­ ­­v­á­­r­n­­a­k­­ ­r­­á­­­d­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­.­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­𝗙­­­𝗨­𝗡
llnnhegyi
2024. március 14. 23:48 Szerkesztve
dr miniszterelnök szíve,esze, intelligenciája,politikai érzékenysége, embersége csak ezt az egyetlenegy választ adhatta Izrael mellett. Ezerévre kiható, jó választ! Izrael nem bukhat el! Nem állt be az Izraelt ugatók közé. Hála istennek!
csapláros
2024. március 13. 16:17
szeekelycsapláros 2024. március 13. 13:41 ..."Sok magyar zsido beilleszkedik, tamogatja a magyar kulturat. Tisztelet nekik. De itt az izraeli orthodox-rol van szo. O semmit nem tud rolunk es csak dirigalni jon ide."... Említsél már meg közülük egy párat lécci, de lehetőleg ne olyan dísz zsidókat, akik menekülő bázisként kezelik Izraelt. Ezzel szemben tudok olyan nem Izraelből bevándorolt zsidóról, aki sajátos magyarországi zsidó, eltűnő hagyományok ápolásában, újraélesztésében segít, akár a new-yorki kazár közösséggel is szembe szegülve.
csapláros
2024. március 13. 16:03 Szerkesztve
tapir32 2024. március 13. 13:48 ..."A magyarság is népirtás áldozata."... Sajnos így van, mégpedig NAPJAINKBAN, békeidőben szenvedjük el az EZER éves történelmünk legnagyobb létszámveszteségeit, a környező országoknak a magyarság beolvasztására szervezett neonáci szlovák, román, ukrán államrendje következtében. Vannak ugyan kisebbségi jogai ezen államokban is, de a hajára kenheti, ha azok gyakorlásának NINCSENEK MEG A FELTÉTELEI. Az Unió pedig a Minoritas Safe Pack népszavazási eredményét is laza mozdulattal söpörte le az asztalról, a harmadik világból érkező, az uniós jólétet lerabló az Uniót előbb-utóbb elpusztító fekák és kaporszakállúak kedvéért. A megoldás az kossuthi illetve a Jászi Oszkár féle Dunai Konföderáció, a Monarchia "visszacsinálása" lenne, a népek területi autonómiájával önálló parlamentjeivel, vagy legalábbis az államok könföderatív irányba való elmozdulása, a területi autonómiával együtt. Pozitív példa a muravidéki magyarság és a Vajdaság autonómiái.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!