Ursula von der Leyen bejelentette: Innen szerez pénzt az EU, hogy fegyvereket vehessen Ukrajnának

2024. március 22. 05:55

Érdekes ötlettel rukkolt elő az Európai Bizottság elnöke.

2024. március 22. 05:55
VON DER LEYEN, Ursula; ZELENSZKIJ, Volodimir

Nyitókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (b) és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke közös kijevi sajtóértekezletükön 2024. február 24-én, az Ukrajna elleni orosz háború megindításának második évfordulóján.
MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

 

Az uniós tagállami vezetők készek jóváhagyni azt a javaslatot, mely az európai bankokban tárolt, majd az ukrajnai háború miatt befagyasztott orosz vagyon profitjának felhasználását tenné lehetővé Ukrajna számára, beleértve a katonai támogatást is – jelentette ki az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben csütörtök este.

Ursula von der Leyen a kétnapos uniós csúcstalálkozó első munkanapját követően tartott sajtótájékoztatón kijelentette: az európai bankokban tárolt orosz vagyon mintegy hárommilliárd eurót kitevő idei nyeresége finanszírozni fogja a katonai felszerelések beszerzését Ukrajna számára.

(MTI)
 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:07
🍓 ️ ­A­ ­­­d­­ö­­­g­­­ö­­­s­­ ­­­l­á­­n­­­y­­­o­­k­­ ­v­­­á­­r­­­n­a­k­­­ ­­r­­á­­d­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­.­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­𝗙­­𝗨­­𝗡
virag-os
2024. március 22. 12:55
Ez a kezdet. Mindig a kezdet a nehéz majd nincs megállás mint az események mutatják. Farkas és bárányok meséje.
lyon-v-2
2024. március 22. 12:35
Jön még kutyára kamion.....
zsolti123
2024. március 22. 12:19
Politikai einstand az orosz vagyonra A látszat kedvéért egy bírósági ítéletet legalább felmutathatnának, mielőtt kisajátítanák mások tulajdonát. Földi László https://magyarnemzet.hu/velemeny/2024/03/politikai-einstand-az-orosz-vagyonra
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!