Ennyi orosz katona esett el az ukrajnai húsdarálóban a BBC szerint

2024. április 17. 11:53

A BBC megpróbálta összegezni az orosz veszteségeket.

2024. április 17. 11:53
Besorozott orosz újoncok kiképzése 2022-ben

Fotó: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

Oroszország katonai halálos áldozatainak száma Ukrajnában mostanra átlépte az 50 ezret – írja a BBC.

A háború második évében a frontvonalon, ahogy Moszkva az úgynevezett húsdaráló stratégiát erőltette, hogy a halottak száma közel 25 százalékkal magasabb, mint az első évben a BBC saját számításai szerint.

A BBC orosz kiadása, a Mediazona médiacsoport valamint önkéntesek 2022 februárja óta számolják a halálos áldozatokat. Átfésülték a hivatalos jelentésekből, újságokból és a közösségi médiából származó nyílt forrású információkat is. Az új katonai sírok sok esetben segítettek megtudniuk sok katona nevét. A lap csapata 

70 új katonatemetőt számolt össze Oroszországban.

Kutatásaik szerint a harcok második évében több mint 27 300 orosz katona halt meg, ami azt jelenti, hogy a területi nyereségek hatalmas emberi áldozatokkal jártak.

Oroszország nem kívánt nyilatkozni a BBC-nek az ügyben.

A húsdaráló kifejezést használták annak leírására, ahogyan Moszkva katonák sokaságát küldi előre, hogy megpróbálja kifárasztani az ukrán erőket, és kitegyék az orosz tüzérségnek az ukrán hadsereg egységeit.

Az összesített halálos áldozatok száma, ami több mint 50 ezer, nyolcszor magasabb, mint az egyetlen hivatalos nyilvános adat,

 

amelyet Moszkva valaha is kiadott a halálos áldozatok számáról 2022 szeptemberében.

Az ötvenezres számban nincsenek benne az oroszok által elfoglalt donyecki és luhanszki területen elhunytak.

Jevgenyij Prigozsin, a Wanger-csoport egykori vezetője 22 ezerre becsülte a veszteségeiket. A BBC számításai szerint a Wagner által leszerződtetett 9000 börtönrab átlagosan három hónapot élt a fronton. Az ő szerződésük hat hónapra szólt, ami után, ha túlélték, szabadság járt nekik. Az orosz védelmi minisztérium most halálig vagy a háború végéig küldi a frontra a rabokat – teszik hozzá.

Ukrán részről Zelenszkijék 31 ezer elhunyt katonáról beszélnek, ám a valós adat ez esetben is valószínűleg sokkal magasabb – írja a BBC.

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-77
2024. április 30. 18:49
🍓 ️ ­­­A­­ ­­­d­­ö­g­­­ö­s­­ ­­­l­­á­­n­y­­­o­­k­ ­­­v­á­­r­­­n­a­­k­ ­­­r­á­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­.­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­𝗨­𝗡
Mich99
2024. április 28. 21:50
A BBC az ukrán propaganda egyik alosztálya lett.
Mich99
2024. április 28. 21:48
Az ukrán náci halottak száma ennek a négyszerese... De a BBC FOS erről hallgat.
kiss.istvan770
2024. április 17. 18:07 Szerkesztve
BBC Hová lett a világ dicsősége? 35-40 éve még az egyik leghitelesebb hírforrás volt, napjainkban már kiröhögésre sem érdemesek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!