7+1 érdekesség Hszi Csin-Pingről

2024. május 09. 17:57

Fejében Kína egy és oszthatatlan – nincs benne kétség, hogy Tajvannak is vissza kell térnie Kínába.

2024. május 09. 17:57
Hszi Csin-Ping
Velkovics Vilmos
Velkovics Vilmos
Facebook

Nyitókép: VIVIEN CHER BENKO / POOL / AFP

„7+1 érdekesség Hszi Csin-Pingről

1, Szereti a klasszikusokat. Beszédeiban az unalmas szocialista retorikát gyakran kínai filozófusok mondásaival színesíti. Amikor például a kínai fiatalok fejlõdésérõl beszél, úgy fogalmaz: »A tanulás az íj, míg a kompetencia a nyíl«

2, Retorikájában gyakran idézi fel a kínaiak szenvedését – az ópiumháborúkat, a japán hódítást és a világháborúkat –, és visszatérő elem az is, hogy országa milyen pótolhatatlan újításokkal – mint a papír, puskapor, iránytű vagy a naptár – gazdagította az emberiséget.

3, Hszi igaz hívő – de csak a Kommunista Pártban. Akik Isten tanácsát kérik problémáik megoldásához zavaros módon látják el feladataikat.

4, Hszi soha nem engedi, hogy lássák izzadni.

5, Kompetitív: azért játszik, hogy nyerjen és egyértelműen elégedetlen Kína másodlagos státuszával: »A tudományos és technológiai verseny olyan, mint a rövidpályás gyorskorcsolya. Amikor mi felgyorsítunk, mások is fognak. Azok nyerik a bajnoki címet, akik gyorsabban tud korcsolyázni és tovább tartani a nagy sebességet«

6, ERŐS Amikor tinédzserként a kulturális forradalom idején Hszit leküldték egy kis faluba Shaanxi tartományban, rendszeresen 5 km-t gyalogolt egy hegyi ösvényen két lelógó kosárral egy vállrúdon, amelyek száz kg búzával voltak megtöltve 

7, Az olvasás a kedvenc időtöltése – valójában az egyetlen, amire még van ideje –, és láthatóan rajong az orosz irodalomért

8, Fejében Kína egy és oszthatatlan – nincs benne kétség, hogy Tajvannak is vissza kell térnie Kínába.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­­­I­­g­a­­z­­­i n­i­­m­­­f­o­­m­á­­­n­i­­á­k­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­.­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
..--..
2024. május 10. 17:31
-zsoltkom- "7+1 érdekesség Hszi Csin-Pingről" Lehetne Hitler témára is kedvcsináló 7+1 érdekesség keresés... az orbáni fajelmélet már úgy is nyílt titok hozzá. Kína a legtöbb területen már nem Konfuciusz hagyományú. Annyira nem, hogy egymillió embert érintő átnevelőtáborokat hoztak létre. Egy mocsok kommunista építmény (még mindig) csak ma ezt fenntartani szóhasználat és fogalmazás váltást jelent. De azért, ahol az arcfelismerő kamerákkal követelik ki a "rendes" viselkedést " ott zsarnokság van/ nemcsak az ernyedetlen/ tapsoló tenyerekben".
..--..
2024. május 10. 17:31
-zsoltkom- folytatás... Már most beleszólt a kínai civil(?) a magyar ember szabadságába, már most akadályozta azt. "Tompos Mártont piros sapkás kínai aktivisták kerítették be egy EU-zászló miatt" https://n9.cl/ul26l És csak idő kérdése, hogy ennél komolyabban szóljon bele a magyar kormány munkájába... a magyar ember életébe. És mindez azért, mert Orbán az elrontott politikája után, nem képes máshonnan a hatalma fenntartásához pénzt szerezni, csak hasonlóan mocsok észjárású Kínától és a keleti nyitás elnyomó országaitól.
Ehetős Odó
2024. május 10. 14:34
Ja, és Tajvan vissza lesz csatolva. A kínai nem siet, aki ötezer éves távlatokban gondolkodik, annak mindegy, hogy Tajvant 5 hónap, 5 év vagy 5 évtized múlva foglalják vissza. Nem hajtja őket a tájmizmani eszelős kényszere, mint azt a másfél évszázados, kulturálatlan, felkapaszkodott proli "világbirodalmat".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!