Beszedte idei első áldozatát a Mount Everest

2024. május 17. 20:26

A megtalált alpinista halálának körülményeit még vizsgálják.

2024. május 17. 20:26

Nyitókép: Purnima SHRESTHA / AFP

Egy mongol hegymászó a mostani szezon első halálos áldozata a Föld legmagasabb hegyén, a Mount Everesten, eltűnt társát még keresik. A 31, illetve 53 éves férfiak a múlt hét végén indultak el a 8849 méteres csúcs meghódításra 8000 méteren fekvő utolsó táborukból, és utoljára vasárnap este volt velük kapcsolat, kedden eltűntnek nyilvánították őket. Keresésüket hátráltatta a rossz idő és az erős szél.

Egyikük holttestét végül 8000 méteres magasságban találták meg – közölték pénteken a helyi hatóságok. 

A megtalált alpinista halálának körülményeit még vizsgálják. A másik eltűnt hegymászó keresését ugyanebben a körzetben folytatják.

Ebben a szezonban jutott fel oxigénpalack nélkül a Föld legmagasabb pontjára az első szlovák nő, Lucia Janicova. Az áprilistól júniusig tartó főszezonra 414 mászóengedélyt adtak ki a nepáli hatóságok, fejenként 11 ezer dollárért. Egy expedíció az egyéb költségekkel együtt legkevesebb 40 ezer dollárba kerül, de akár a duplája is lehet.

(MTI)

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:29
🍓 ️ ­­­É­r­­t­­­é­k­­­e­­­l­­­d­ ­­­a­­ ­­s­­z­­­e­x­­­i­­­ ­p­­­u­n­­c­­­i­­­m­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
konfucius
2024. május 18. 07:27 Szerkesztve
Megint a magyarul nem tudó seggfejnél van a szerkesztőség kulcsa? Nincsen ilyen, hogy az áldozatot beszedni. Ha mindenáron ezt a kifejezést akarja a szerző, így használja: Idei első áldozatát szedte a Mount everest. De még ez is sánta, egyszerűen másképp kéne kifejeznie magát a tökkelütöttnek. De leginkább eleve nem is kéne arról cikket írni, hogy idén is meglett az első áldozat. A magyar nyelv megtanít arra is, hogy mit mondj. Persze csak akkor, ha nem vagy egy ostoba türhő, hogy megerőszakold a magyart mindenáron.
omega
2024. május 18. 06:57
"Beszedte"? Ez valami Google fordítás?
ördöngös pepecselés
2024. május 18. 06:10
"beszedte" de azért a Mandi szerkesztőségében még pálcikával esznek, ugye? vagy már kézzel?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!