Elszabadult az amerikai szenátor: bombákat adna Izraelnek, miközben Hirosimáról és Nagaszakiról beszél

2024. május 13. 12:12

A párhuzam természetesen nem mindenkinek nyerte el tetszését.

2024. május 13. 12:12
null

Nyitókép: MTI/EPA/UPI pool/Kevin Dietsch

Az NBC-nek adott interjút Lindsey Graham republikánus szenátor, ahol meglehetősen sajátos nézőpontot vázolt fel arra, hogyan lehetne megoldani a helyzetet Gázában. „Amikor Pearl Harbornál szembesültünk a pusztulással, véget vetettünk a háborúnak azáltal, hogy Hirosimára és Nagaszakira atombombát dobtunk. Ez volt a helyes döntés” – kezdte érvelését, majd így folytatta:

Adjuk meg Izraelnek a bombákat, amikre szüksége van, és amelyekkel befejezheti a konfliktust. Nem engedhetik meg maguknak a veszteséget”.

Bár Graham nem szólított fel tényleges atomfegyverek alkalmazására Gázában, a hét elején egy albizottsági meghallgatáson hasonlóan ellentmondásos összehasonlítást tett, amikor Izrael Hamász elleni háborúját úgy jellemezte, mint „Hirosima és Nagaszaki szteroidokkal”.

 

Összesen 174 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2024. május 13. 23:09
Csak pár mondat Hirosimáról JAPÁN, mielőtt MINDEN OK NÉLKÜL RÁRONTOTT az Egyesült Államokra, 12 ázsiai országot támadott meg meg, foglalt el, és gyarmatositott. Csak kinai állampolgárból 9.000.000-t gyilkoltak le. 1945 nyarán, a biztos vereség tudatában is tovább akartak öldökölni, visszautasitották a szövetségesek békejavaslatát. Sok százezer ártatlan halt volna meg, ha még tovább folynak a harcok. Akkor már inkább azok haljanak meg, akik támogatták az agresszor kormányukat.
Tommaso
2024. május 13. 23:01
A HÁBORÚS AGRESSZOROK ÁLTAL megtámadott országoknak joguk van a védekezésre. A II. világháborúban az USA-nak, mostanában Ukrajnának és Izraelnek.
Martell 2
2024. május 13. 20:58
Ez a egyik legrohadtabb háborús uszító patkány.
karakter-2
2024. május 13. 19:37
"Hirosimára és Nagaszakira atombombát dobtunk" --- Ha ez a mocsok így beszélne a holokausztról, a világ összes zsidója ajvékolna. De ő az atombomba pusztította japán civilekről beszél így, ezért mindenki hallgat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!