Hat országra nagyon megharagudtak az ukránok – Magyarország is köztük van

2024. május 08. 08:46

Ukrajna határozott kérése ellenére több állam is képviselőket küldött Vlagyimir Putyin eskütételére, még Franciaország is, amelynek elnöke NATO-katonákat akar látni a fronton.

2024. május 08. 08:46

Nyitókép: AFP/Ozan Kose

Franciaország, Görögország, Ciprus, Málta, Magyarország és Szlovákia diplomatái is részt vettek Vlagyimir Putyin államfői eskütételén, míg az utolsó pillanatban a belgák inkább lemondták az eseményt. Az Euractiv tudósítása kiemeli, a franciák oroszországi nagykövete annak ellenére képviselte hazáját a beiktatáson, hogy Emmanuel Macron már többször is azt javasolta, küldjenek NATO-katonákat az ukrán frontra.

Ukrajna nem ismeri el Vlagyimir Putyint legitim elnöknek, és arra kérte szövetségeseit, hogy ne vegyenek részt az ünnepségen

– közölte az ukrán külügyminisztérium, amely szerint Putyin beiktatása egy olyan személy csaknem élethosszig tartó hatalmon maradását segíti, aki Oroszországot agresszorrá változtatta.

A cikk szerint Magyarország és Szlovákia jelenléte nem volt meglepő, hiszen kétértelmű álláspontot képviselnek az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban – tegyük hozzá, a magyar és a szlovák kormány is számtalanszor hangsúlyozta, hogy Oroszország súlyosan megsértette Ukrajna területi integritását.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­­I­g­a­­z­­i n­i­­m­­­f­o­­­m­á­­­n­i­­­á­­k­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­.­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Vladiszláb
2024. május 09. 10:17
Az agresszív , náci kismalac...
KBA98
2024. május 08. 19:58
Én utálom őket, ők utálnak minket, de a mi kenyerünket eszik!
lendvaiildiko
2024. május 08. 18:48
Volt amikor szerettek minket?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!