Klímavédő nagyiknak köszönhetően marasztalták el Svájcot

2024. május 11. 18:08

Nem védi polgárait az ország az EJEB döntése értelmében.

2024. május 11. 18:08
null

Nyitókép: AFP / Isza Ferenc. Illusztráció.

Az Idős Hölgyek a Klímavédelemért nevű svájci csoport azért fordult az európai bírósághoz, mert elégtelennek találta Svájc klímavédelemért tett intézkedéseit – írja a Világgazdaság.

Ennek a következménye pedig, hogy Svájc veszélyezteti az állampolgárai, kiemelten az időskorúak egészségét, másképpen pedig az emberi jogait.

Az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) pedig elfogadta a 73 éves átlagéletkorú csoport érvelését, és elítélte Svájcot. 

Kérdés persze, hogy ez milyen gyakorlati következménnyel fog járni, hiszen a lap emlékeztet: volt már olyan, hogy az EJEB hasonló döntést hozott: például a francia börtönviszonyokat tárgyaló 2020-as per szintén elmarasztaló döntést hozott, de Franciaország politikája mit sem változott azóta.

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Chardonnay99
2024. május 12. 22:01
E tekintetben a legsötétebb középkor idejét éljük meg. Egy igencsak vitatható állítást tesznek meg jogi döntések alapjává, igazi bizonyítékok nélkül, igazi bálványimádás ez. Egyszerre erőszakolják meg a tudomány és a jogot. Na, ennek lesz böjtje.
survivor
2024. május 11. 23:37
kulszek Így igaz. Es egyszer csak elmegy a net. Csak a net, elődszörre. Utána az Lektromos áram. Akkor végünk...
survivor
2024. május 11. 23:33
Amúgy ki a faszt érdekel egy kihalás ? Mindmeghalunk, nem ?
2024. május 11. 22:53 Szerkesztve
Ahol győzött a liberalizmus ott az embereket nem védik hanem kihasználják a végtelenségig. Svájc ilyen ország. Ne tanulj, nem hasznos. Drogozz, az felszabadít a szorongás alól. Fogyassz, fogyassz, fogyassz minél többet, valósítsd meg az álmaid! Adunk kölcsönt hozzá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!