Zelenszkij ezredese: Most nem Ukrajna területi integritása a tét, hanem az ország fennmaradása

2024. május 11. 13:40

Nem, Pavel Fedosenko nem Putyin ügynöke, hanem Zelenszkij főtisztje.

2024. május 11. 13:40

Nyitókép: Genya Savilov / POOL / AFP

Az Economistnak nyilatkozott Pavel Fedosenko ukrán ezredes, aki szerint nagyjából  70 százalék a valószínűsége, hogy Oroszország átveszi az irányítást az egész Donbász fölött. Hozzátette: nyitott kérdés, mi lesz akkor a következő lépés.

„Most 

nem Ukrajna területi integritása a tét, hanem az ország fennmaradása. 

Kulcsfontosságú az orosz csapatok előrenyomulásának lelassítása a Donbászban. Mindenki tudja, hogy ha nem harcolunk Konsztantyinovkáért és Druzskovkáért, az orosz csapatok néhány héten belül a Dnyeperben, Harkovban és Krivij Rihben találják magukat” – hangsúlyozta Fedosenko.

Korábban az ukránok már leszögezték: a csaták célja nem az, hogy minden centiméternyi földet megtartsanak, hanem megakadályozni, hogy az orosz csapatok elfoglalják Harkovot, Odesszát és Kijevet.

Egy éve, amikor Ukrajna ellentámadásra készült, pozícióik megtartását tartották a legpesszimistább forgatókönyvnek. Most ezt tartják a legjobb lehetőségnek

 – fogalmaz a Lenta.

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EX_Terminator
2024. május 11. 18:33 Szerkesztve
Ha tényleg érdekelné őket a hazájuk és népük sorsa leülnének tárgyalni az oroszok hajlandók kompromisszumokra és leülnének tárgyalni. Ők azok akik miatt erre nem kerülhet sor. A meg annyi, hogy szépen békén hagyják egymást.
urban63
2024. május 11. 18:09
... azt már rég eladtad, de még a jövőét is a hítelezőknek, IMF,Soros klán, B-Rock és a többinek...
Kanmacska
2024. május 11. 18:05
Odesszát és Harkovot , szerintem, elfoglalják az oroszok. Kijevet talán csak azért nem, mert nem akarják, hogy a nyugatiak csapatkat küldjenek.
Zolotarjov
2024. május 11. 17:51
Na ugye..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!