Közös bort készítenének Szekszárdon az erdélyieknek

2012. február 23. 11:56

Közös szőlőtermesztési krédóról, közös palackbeszerzés-versenyeztetésről és közös borról volt szó a Szekszárdi Borászok Céhének keddi találkozóján. A közös bor a székely önrendelkezés bora nevet viselni, és Erdélyben lenne kapható.

2012. február 23. 11:56

Bikavért kóstoltak és értékeltek kedden a Szekszárdi Borászok Céhének tagjai. A kóstoló mára hagyomány lett: a szekszárdi borászok ilyenkor egymástól kóstolnak meghatározott fajtájú borokat, amelyeket értékelnek és összevetnek egymással, hogy az építő kritikákkal és észrevételekkel a jövőben jobb borokat tudjanak készíteni. Azért választották most a bikavért, mert a bortípusnak nemcsak Egerben, de Szekszárdon is hagyománya van, csak a szocializmus éveiben a dunántúli város borászai nem használhatták a nevet, nyilatkozott a megyei napilapnak Takler Ferenc és Eszterbauer János.

A borászközösség a kóstoláson kívül határozott arról is, hogy közösen versenyeztetik a palackbeszerzéseket, közös szőlőtermesztési krédót állítanak össze, valamint egy közös bort készítenek a székely önrendelkezés bora néven, melyet Erdélyben forgalmaznának.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!