Rengeteg boros program lesz a hétvégén országszerte

2012. május 03. 20:30

Rengeteg izgalmas dolgot lehet hétvégén jó időben csinálni, például ellátogatni egy-két borvidékre. Vannak azonban emberek, akik jobban szeretik, ha a borvidékek látogatják meg őket - nekik ajánlunk most három programot. Egyet Pécsett, kettőt Budapesten.

2012. május 03. 20:30

Rögtön három nagyobb boros rendezvény is lesz május első hétvégéjén: Budapesten, az Erzsébet téren a balatoni borok mutatkoznak be, a MOM Park mellett a hazai rozék mutatják meg magukat, Pécsett a Zsolnay-negyedben pedig főként dél-magyarországi borászatok kóstoltatják boraikat. Ügyes szervezéssel egy hétvége alatt akár mindhárom rendezvényre is el lehet látogatni, és jó eséllyel szinte teljes képet lehet így kapni arról, hogyan is sikerültek a hazai borászatok 2011-es borai.

Ilyen melegben adja magát a fröccsözés, melynek legjobb alapanyagát a balatoni fehérek adják. A Balaton minden oldaláról érkeznek borászatok május 4-5-6-án a fővárosi Erzsébet térre, hogy a Balatoni borok fesztiválján bemutassák legfrissebb boraikat. A belépő 1900 forint lesz, ez a kóstolópoháron túl koncerteket is tartalmaz: fellép többek közt a Kerekes Band és Galambos Dorina zenekara, a Mrs. Columbo. Ott lesz a fesztiválon többek közt a 2Ha szőlőbirtok, a Bujdosó pincészet, a Figula pince, az Istvándy pince, Jásdi István, a Laposa birtok, a Kreinbacher birtok, a Skrabski borászat, a Szeremley birtok, a Szászi pince és a Pálffy pince is.

Budán, a XII. kerületben, a Laurus étterem teraszán, illetve a MOM Gesztenyés kertben rendezik meg a Rosalia fesztivált, melynek keretében szigorúan rozét és sillert lehet csak kóstolni - az időpont szintén május 4-5-6. Szombaton, május 5-én a Rosalia keretében tartják a Rozémustrát, ahol 3000 forintos belépő ellenében a majdnem teljes hazai rozéválaszték végigkóstolható. Viszi rozéit Dúzsi Tamás, a Katona borház, a Pócz pincészet, a Varga pincészet, a Hujber pince és a Némethi családi pincészet.

Azért nemcsak a fővárosban lesznek jó boros rendezvények. Pécsett, a példásan felújított és újragondolt Zsolnay-negyedben lesz május 4-5-6-án a Régiók koccintása fesztivál, melyen mindegyik hazai borrégió bemutatja borait - a hangsúlyt azonban a baranyai borokra teszik, határon innen és túl. A rendezvény ingyenes, a koncertekre azonban belépőt kell fizetni. Fellép a Vivat Bacchus, a Benkó Dixieland Band, a United, a Mistary Gand és a The Carbonfools. A Régiók koccintása fesztiválon jelen lesz boraival többek közt a szekszárdi Bodri pincészet, a zalai Bussay László, a tokaj-hegyaljai Homoky család pincészete, a villányi Polgár pince, a Sauska, és Tiffán Imre.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
g.alattvalo
2012. május 12. 17:54
maci, ez felnőtteknek szóló program. Ha benyomsz, megint a Csótányt élteted.
medve
2012. május 06. 13:09
Megyünk a MOM Parkba!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!