Tíz borvidék megy Debrecenbe

2012. augusztus 02. 13:56

Tíz magyar borvidék harminc borászata mutatkozik be az idei debreceni borkarneválon, amelyet augusztus 2. és 5. között rendeznek meg a nagyerdei Békás-tónál. Most első alkalommal gyümölcsborok és pezsgők kóstolóját is megrendezik a tizenharmadik debreceni borkaneválon.

2012. augusztus 02. 13:56

Tíz magyar borvidék harminc borászata mutatkozik be az idei debreceni borkarneválon, amelyet augusztus 2. és 5. között rendeznek meg a nagyerdei Békás-tónál. Somogyi Béla, a cívisváros kulturális alpolgármestere a rendezvényt beharangozó keddi sajtótájékoztatón elmondta: a hagyományoknak megfelelően a magyar boroké lesz a főszerep az Észak-Alföldi Régió legnagyobb borfesztiválján, amelyet az idén a Nemzeti Kulturális Alap 1,6 millió forinttal támogat. Somogyi Béla hozzátette: a borkultúra fejlődését is szolgáló karneválnak az idén Kecskemét városa, a kunsági borvidék lesz a díszvendége, de jelen lesznek Debrecen egykori szőlőskertje, az Érmellék borai is.

Cs. Tóth János, a Főnix Rendezvényszervező Kft. ügyvezetője kiemelte: a kiváló magyar borok mellett több együttes, köztük a Bakator, a Kerekes Band, a Komi Köztársaságból érkező folklór együttes, valamint nóta- és népdalegyüttesek várják majd az érdeklődőket.

Most első alkalommal gyümölcsborok és pezsgők kóstolóját is megrendezik a tizenharmadik debreceni borkaneválon.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!