Az olaszrizling lovagjává avattak két borszakírót

2012. szeptember 03. 08:16

A hétvégi egerszóláti Olaszrizling fesztiválon borlovaggá avattak két borszakírót, Gazda Albertet és Kovács András Istvánt. Az Olaszrizling Borlovagrendet az Eger környéki borászok hozták létre, számos közéleti-kulturális személyiség tagja neki.

2012. szeptember 03. 08:16

„Na, fél órája kétszeres borlovag vagyok. Tokaj után Egerszólát” – tudatta olvasóival mikroblogján Gazda Albert, aki most az Iszunk borblogot írja harmadmagával az Origo főszerkesztése mellett. „Ilyen társaságba óriási megtiszteltetés meghívást kapni, igyekszem is megszolgálni a bizalmat” írta a másik újdonsült borlovag, Kovács András István, az Inforádió Hordóminta magazinjának szerkesztője, az Olaszrizling blog szerzője.

A hétvégi egerszóláti olaszrizling-fesztiválon három embert avattak az Olaszrizling Borlovagrend tagjává: Kis-Tóth Lajost, az egri Eszterházy Károly Főiskola általános és fejlesztési rektorhelyettesét, Gazda Albertet és Kovács András Istvánt. A 2004-ben alakult egerszóláti borrendet az egri borvidék legismertebb borászai hozták létre, taggá pedig jeles színművészek, ismert politikusok lettek az utóbbi években.


A képet a HEOL fényképésze, Ötvös Imre készítette.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!