Így csömöszöl Dúzsi Tamás

2012. október 14. 09:56

Dúzsi Tamás 63 évesen is felmászik a 40 hektós fakádra, hogy saját kezűleg végezze el az erjedés közbeni macerációt, azaz népies nevén a csömöszölést.

2012. október 14. 09:56

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
birkakaka
2012. október 15. 09:42
63 éves emmberek még nem öregek és vének,65 év a nyugdijkorhatár.!Elég szomorú hogy azzal nincsenek tisztába hol kezdődik a biologiai öregség. 1. öregedés kora (65 – 74 év) Az öregedés fokozatosan és természetes módon végbemenő folyamat, a születéssel kezdődik, és minden életszakaszban megállás nélkül tart, magában foglalva a fejlődés pozitív, és a hanyatlás negatív folyamatát. Első jelei – melyek nem kapcsolódnak szükségszerűen a nyugdíjazáshoz - a visszavonulás, és a társadalmi kapcsolatok megszakadása. Felgyorsíthatja a folyamatot a státusz-, a kompetencia-, és a presztízsveszteség. 2. öregkor (75 - 90 év) Ebben a szakaszban létrejöhet az elmagányosodás, mely a családi kapcsolatok lazulása, a házas-, vagy élettárs elvesztése, az elszegényedett társas kapcsolatok, vagy fizikai állapota, betegsége miatt alakulhat ki. Személyisége rugalmatlan, nehezen, vagy egyáltalán nem tud alkalmazkodni a változásokhoz, újdonságokhoz. Hangulata lehet derűs, de szomorú is. Általában megértő, nyugodt, és szemlélődő. Élete során sok tapasztalatot gyűjtött össze, sok mindent ismer, sok mindent meg tud magyarázni. Nézeteihez sokszor makacsul ragaszkodik. Az igazi öregedés akkor kezdődik, amikor teljesen abbahagyja az élethivatását, és nem talál olyan tevékenységet, amit hasznosnak ítél, valamint elveszti, vagy eltávolodik korábbi közösségeitől. 3. aggkor (90 év felett)
StG
2012. október 15. 09:41
menny' már az anyádba, monomániás barom.
nyugalmazott tanár
2012. október 14. 21:56
Ez teljesítmény? 63 évesen? Ugyan kérem, ennek nincsen hírértéke. Az 50 éves aggastyánt, a volt belügyest, a szemkilövésre szakosodottakat szeretném látni valamelyik bányában. Attól sem esnék ámulatba, sőt. Ott lenne a helyük.
smoller
2012. október 14. 20:55
z
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!