Ilyen egy szlovák tokaji pince

2012. november 09. 12:00

Az egyik legismertebb szlovák tokaji borászat a Tokaj Macik nevet viseli. Száraz boraikat Tokaj Grand, hagyományos tokaji borkülönlegességeiket Tokaj Classic néven értékesítik, de készítenek egy Versus elnevezésű termékcsaládot is, melyben tokaji szőlőfajták borait házasítják egymással.

2012. november 09. 12:00

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GáborGábor
2012. november 14. 10:33
mint a szlovák kommentelő is bizonyára sokkal különb az obulus típusú magyar kommentelőknél... te szerencsétlen, azt miből látod, hogy hogy egy lila feliratos, csavaros tetejű borosüveg sokkal kulturáltabb, mint magyar megfelelői????? eleve "nagy borokat" nem illik, nem szokás UV fényes gagyiba öltöztetni, a csavaros kupakot meg nem is minősíteném... (legalább is a világ kulturáltabb felén...) az menne egy könnyű asztali borhoz, egy friss, éven belül fogyasztandó roséhoz, de nem egy tokaji borhoz... mindezen túl, hogy szemmel láthatóan hülye vagy ám csaholni szeretsz, ezen túl azért érdekelne egy pszichológiai szakvélemény az olyan emberekről mint TE, akinek minden sz*r ami őt körülveszi, és minden csodás ami valahol máshol valaki másé... kisebbségi komplexus, beteges irigység, mániákus frusztráltság??? mi munkál az ilyen elmeháborodottakban, mint te kedves Oboás????? ui.: lefogadom, hogy életedben nem láttál, és főleg nem kóstoltál egy korty szlovák bort sem... sutyerák...
ciseaux
2012. november 14. 10:16
Uraim, bor-szerelmesek! A tótok tudják a legjobban, hogy lopott földön, lopott tradícióból, lopott terméket csinálnak. Ők nem alszanak jól...? Mi szúrtuk el a "tanuljunk meg kicsik lenni"-vel, meg a ügyvédeinkkel, akik képtelenek megvédeni Tokaj nevét...meg azzal, hogy a Csehszlovák szétváláskor nem éltünk a "területi rendezés" opciónkkal! Mert nem a tótok, mi vagyunk a magunk legjobb ellenségei! Orbán szlovák kissebbségi-közösségi házat avat, közben Slota elmeséli, hogy a Benes Dekrétumok szentek és sérthetetlenek, észak-Magyarországra költöznek a pozsonbyiak, mert olcsóbb innen bejárni-oda??? Na, most akkor ki a nyerő? Tokayit meg gyártanak az olaszok, a luxenburgik is...Nekünk úgy sem telik a jobb évjáratokra!! Olcsóbb az argentín, chilei, ausztráliai, vagy marokkói vörös, mint "készült az EU területén"...Bla-bla-bla-nál! Most ittam egy "passable" új-zélandi vöröset...mint egy igazi klarett lett volna! 800 ft.-ért!!
Obulus
2012. november 14. 10:16
http://www.tokajmacik.sk/subs/wines/Versus.html Sokkal kulturáltabb, mint a magyar testvérei.
waddysno
2012. november 11. 13:21
gratulálok a gondolkodásnmódodhoz, hogy ezt a gyönyörű pincét lebombáznád és betemetnéd - mer mér, mer szlovák? Mer a tokaji nevet használja? amúgy úgy tudom, hogy a tokaji borvidék nem áll meg a határnál, hanem kicsit átnyúlik szlovákiába - lehet hőbörögni, magyarkodni, de azért valószínűleg ott is többségéban magyarok készítik a bort - vagy csak addig édesnemzettestvérezünk, amíg szükség van rájuk, azonkívül pedig gaz tótok?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!