Magyarországnak fellebbeznie kell

2012. november 13. 09:14

A magyar kormánynak feltétlenül fellebbeznie kellene az Európai Bíróság igazságtalan ítélete ellen a magyar tokaji bor érdekében.

2012. november 13. 09:14
Tabajdi Csaba

„Az Európai Bíróság ítélete ahelyett, hogy megoldotta volna, tovább élezi a Tokaji elnevezés kapcsán Magyarország és Szlovákia között kialakult vitát. Bizonytalan jogi helyzetet eredményez, hogy a bírósági ítélet értelmében az uniós eredetvédelmi rendszerben a Tokaj eredetvédett elnevezés alatt két eltérő termékleírás is szerepelhet.

Az egyik a Szlovákia által javasolt, míg a másik a jóval szigorúbb minőségi előírásokon alapuló magyar termékleírás. Ez versenyhátrányba hozhatja a magyar termelőket, csorbítja a Tokaji bor kiváló nemzetközi hírét. Mind az uniós fórumokon, mind pedig a kétoldalú magyar-szlovák kapcsolatrendszerben fel kell lépni a helyzet rendezése érdekében.

A magyar kormánynak feltétlenül fellebbeznie kellene az Európai Bíróság igazságtalan ítélete ellen a magyar Tokaji bor érdekében.”

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!