A krasznabélteki terroirt szólaltatja meg

2012. december 17. 11:05

Brutler János, a Szatmár megyei Nachbil borászat vezetője Szegeden tartott kóstolót boraikból. A Telin TV riportjában elmondta azt is, miért jó és egyben miért nehéz a termőhelyet bemutatni a borokon keresztül.

2012. december 17. 11:05

„Nálunk a Jóisten készíti a borokat” - fogalmazott Brutler János, a romániai Nachbil Borászat vezetője a szegedi Borkurzus estjén, ahol a termőhelyről szóló boraikat mutatta be az érdeklődőknek. A Szatmár megyei krasznabélteki pincénél azt vallják, a nagyszerűség az egyszerűségben rejlik, és a jövőben sem kívánnak eltérni a mostani borászati irányvonaltól. A riporter kérdésére, miszerint mennyire kell szakértőnek lenni a Nachbil-borokhoz, Brutler úgy válaszolt: pont ez a baj a terroirborokkal értékesítési szempontból, hogy ezeknél a boroknál már jól kell érteni ahhoz, hogy mit is iszik az ember.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kgyula
2012. december 17. 18:11
Terroir... Hahh! De jó ilyet hallani! Terroir... nem ám holmi francia, hanem krasznabélteki...! Az a jó ebben, hogy a sok paraszt nem érti, amit beszélünk. Ez csak a vájtfülűeké (-szeműeké?) ------------- :))) Nevetségesen sznobok vagytok, gyerekek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!