Szepsy István 2011-ről

2012. december 26. 12:37

A Bortársaság tokaji körképe Mádra érkezett: ezúttal Szepsy István mádi pincéjébe látogattak el. A házigazda először a mádi Úrágya-dűlőbe vitte a borkereskedő csapatot, majd a teraszán található hatalmas kőzetgyűjteménnyel illusztrálta Tokaj-Hegyalja sokszínűségét.

2012. december 26. 12:37

„20 éve mondom, hogy megállunk a területekkel. Nem tudunk megállni. Most Tállya andezites talaja, 5 első osztályú dűlője izgat. Egykor itt volt a borvidéken a legtöbb szőlő. A feleségem fodrásza már meg is kérdezte, miért is járok sokat arrafelé. 800 éves dűlőneveket fedezünk fel, meglepetést rejteget minden parcella – avat be terveibe Szepsy István, aki 2012-ből elképzelhető, hogy már egy tállyai dűlő borával is jelentkezik.

A 2011-es borok gyanúsan jól mutatnak: ilyenkor izgul leginkább a borász. Ismét megmutatkozott, hogy nincs recept a borkészítésben, a dűlőjárás, a kísérletezés, a gyakorlat semmivel nem helyettesíthető. Minden nap arra próbálunk felkészülni a borainkkal, hogy egyszer ott lesz ez a borvidék, ahol a helye lenne” – mesélt Szepsy István a Bortársaságnak pincéjében.

Szepsy azt is megmutatta, hogyan kell felkeverni a hordóban a seprőt, és abba is beavatta a nézőket, hogy milyen pörkölésű hordókat használ.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!