Új köntösben a Gault&Millau

2013. április 29. 11:37

Elkészült a Molnár B. Tamás által főszerkesztett Gault&Millau étteremkalauz honlapja. Itt kapott végleges helyet a Művelt Alkoholista borblog is, amely visszakapta régi nevét, és egyből megváltoztatta pontozási rendszerét.

2013. április 29. 11:37

„A Gault&Millau mezébe öltöztetett Művelt Alkoholista elbúcsúzik a Tumblrtől. Ezt ideiglenes megoldásnak szántuk, aztán elég hosszú átmenet lett belőle. Bonyolult, nagy szájtot fejlesztettünk, elhúzódott. Cserébe elérhető lesz rajta a Gault&Millau magyar étteremkalauzainak teljes anyaga, idővel a teljes boradatbázis, minden” – adta hírül az étteremkalauz korábbi tumblres felületén a Művelt Alkoholista szerkesztősége.

A gaultmillau.hu ezentúl teljes online gasztronómiai kalauz lesz, nem csak a Művelt Alkoholista ruhája, az új honlapra költözik ugyanis a Molnár B. Tamás és Bittera Dóra szerkesztette Bűvös Szakács blog is. A költözéssel együtt a Művelt Alkoholista megvált régi, tízpontos pontozási rendszerétől, mely kis túlzással standard lett a hazai online boros közösségben. Az új rendszer már húsz ponttal számol.

„A Művelt Alkoholista 10 pontos rendszerét kereszteztük a Gault&Millau 20 pontos rendszerével, és csak remélni tudjuk, hogy az utód életképes lesz. A skála finomodása lehetővé teszi, hogy végleg megszabaduljunk az értékelés finomkodó túlkapásaitól, a félpontoktól, pluszoktól, csillagoktól, zárójelektől” – áll az indoklásban.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!