800 millióból fejlesztett Fritz

2013. május 30. 10:38

Napi 8-10 ezer darabos kapacitású palackozó üzem, egy 500 négyzetméteres raktár, 1500 hektoliteres hordós érlelő, laboratórium, borbíráló terem, étterem, terasz és parkoló épült felerészt EU-s, felerészt más hazai forrásokból Szekszárdon a Fritz Borháznál.

2013. május 30. 10:38

Fritz József, a Fritz Borházat működtető Factor Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta: négy év alatt 50 százalékos európai uniós támogatás mellett, illetve magyar forrásból több beruházást valósítottak meg, az utolsó egy évben 400 millió forintot fordítottak a borház fejlesztésére. A beruházások nyomán napi 8-10 ezer darabos kapacitású palackozó üzemet, egy 500 négyzetméteres raktárt, 1500 hektoliteres hordós érlelőt, laboratóriumot, borbíráló termet alakítottak ki. A létesítményeket 50 kilowattos teljesítményű napelemrendszer látja el árammal. A felszabaduló pincében egy 140 fős éttermet, vendégfogadó teraszt és parkolót is építettek.

A tavaly 200 millió forint árbevételt elért családi vállalkozás évi 200 ezer palack bort értékesít; mint a cégvezető mondta, a Fritz borház stratégiája, hogy helyben minél több bort adjon el, és minőségi bort készítsen. Utóbbi törekvésük sikerét jelzi, hogy a 2013-as Pannon Bormustrán három vörösboruk is bekerült a csúcsbor kategória borai közé.

Az átadáson járt Budai Gyula vidékfejlesztési államtitkár is, aki mint minden borászattal kapcsolatos rendezvényen, most is megígérte: a szőlészet-borászat Magyarország vezető ágazata, ezért a kormányzat kiemelten fogja kezelni a szektort.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!