Vinagora: egy 1968-as eszencia kapta a nagyaranyat

2013. június 21. 09:37

A Vinagora Nemzetközi Borversenyen 2013-ban a balatoni és a szekszárdi borrégió borai voltak a legeredményesebbek.

2013. június 21. 09:37

A Vinagora Nemzetközi Borversenyen brazil, német, francia és kanadai szakértők is tagjai voltak annak a bizottságnak,  amelyek végigkóstolták a versenyre nevezett 560 bort. A bírálók a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően 100 pontos bírálati lapot használtak, ahol a tisztaságot, a színt, az illat technológiai tisztaságát, intenzitását és minőségét, a zamatok technológiai tisztaságát, intenzitását, tartósságát és minőségét, valamint az általános harmóniát értékelték. A bírálat vakon történt a tételek évjáratának ismeretében - írta sajtóközleményében a Varga Pincészet.

Az idei borversenyen a legjobban a szekszárdi és a balatoni régió borai szerepeltek. A zsűri összesen 124 érmet osztott ki a 424 nevezett magyar bornak, a két régió pincészetei 27-27 érmet vihettek haza a verseny után. A harmadik helyen végzett tokaji borászok 14 érmet nyertek, az egriek 11, míg a villányiak 10 érmet kaptak, de jutott érem Mátrának (7), Etyeknek (6), és Sopronnak (2) is. 

A zsűri egyetlen nagy aranyérmet osztott ki a versenyen, amit a Pauleczki-Vin Szőlőbirtok és Pincészet 1968-as tokaji eszenciája kapta. A verseny legeredményesebbje a balatonlellei Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet valamint az egri Thummerer Pince három arannyal és két ezüstéremmel, de jól szerepelt a szekszárdi Bodri és a Fritz pincészet is, akik három aranyat és egy ezüstöt nyertek.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!