Van akkora kihívás jó alapbort készíteni, mint egy top aszút

2013. július 24. 09:40

A felvásárlási rendszer átalakítása az elsődleges teendője a Tokaj Kereskedőháznak, mondta a Kossuth Rádióban Goreczky Gergely, a cég vezérigazgatója. Áts Károly főborász szerint ár-érték arányban jól fogyasztható borok előállítása az állami cég célja.

2013. július 24. 09:40

Az USA-ba szállított tokaji borokról mindenkinek a minőség jut eszébe, hiszen oda csak magas minőséget megcélzó borok kerülnek. A probléma inkább a távol-keleti exportra készülő tokaji borokkal van, a cél, hogy ezek minőségét javítsák, és a tokaji szó ott is a csúcsminőség szinominája legyen – mondta el a Kossuth Rádiónak adott interjújában Goreczky Gergely, a Tokaj Kereskedőház vezérigazgatója.

Áts Károly, a Tokaj Kereskedőház új főborásza szerint a cégnek nemcsak a nagy minőségű aszúkra, szamorodnikra kell koncentrálnia, hanem ár-érték arányban jól fogyasztható tokaji borokat kell előállítania. „Megmondom őszintén, nekem legalább ekkora nagy kihívás ezeket a borokat elkészíteni, és itt most milliós palackszámokról beszélünk, mint ezekről a dűlőkről egy topminőségű aszút készíteni” – fogalmazott a borász. 

Bár a Kossuth Rádió riportere igencsak erőltette azt a vonalat, hogy tokaji bort csak magyar ember tud készíteni, Goreczky Gergely és Áts Károly is elmondta, hogy a külföldi befektetők rendszerváltás utáni érkezése nemcsak felrázta a borvidéket, de új piacokat is szerzett a tokaji boroknak. A Tokaj Kereskedőház első embere beszélt arról is, hogy a cég a szőlőintegrációt tartja elsődleges feladatának, ezért szőlőültetvények telepítése most nincs napirenden: „A felvásárlást szeretnénk az évek során olyan szintre átalakítani, hogy folyamatosan jó minőségű szőlőalapanyagot tudjunk borainkhoz vásárolni, és hogy a fiatalok is perspektívát lássanak a szőlőművelésben.

Riporteri kérdésre Goreczky Gergely megnyugtatott mindenkit: a Tokaj Kereskedőház állami tulajdonban marad a jövőben is.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!