75% szőlő + víz, cukor, aroma = kólaízű bor!

2013. július 08. 11:06

A francia Haussmann Famille piacra lépett a világ első kóla ízesítésű borával. Az ital 75 százalékban szőlőből készül, víz, cukor illetve kólaaroma van még benne. A termékkel a fiatalokat, a nőket és az édes szájú ázsiaiakat célozzák. A franciák is egyre több ízesített bort isznak.

2013. július 08. 11:06

A Hausmann Famille pincészet a Chateaux En Bordeaux csoport tagja, és eddig is ízesített borairól volt híres. A Rouge Sucette (magyarul vörös nyalóka) fantázianevű bor alapja a fiatal franciák és spanyolok körében kalimotxo néven ismert koktél, ami nálunk vörösboros kólaként ismert. Az eredetileg 1:1 arányú koktél arányait a bornál megváltoztatták: ez most 75 százalékban szőlőből készül, a további összetevője víz, cukor illetve kólaaroma. A kólás bornak kilenc százalékos alkoholtartalma van. A cég korábban készített már maracujás, illetve grapefruit ízesítésű bort is.

Pauline Lacombe, a Haussmann Famille marketingigazgatója elmondta, hogy meglepő, de a bor keserűssége és a kóla édessége remekül kiegészítik egymást. Ahhoz, hogy megtalálják a helyes arányokat, több kutatást is folytattak. A termékkel a fiatal fogyasztókat kívánják megnyerni, és bevonni a borozás világába. Ázsiából is nagy érdeklődés van a termékre, ahol a fogyasztók sokkal édesszájúbbak, mint Európában. 

Bíznak abban, hogy a grillpartik és a nyári bulik kelléke lesz a jéghidegen fogyasztandó ital. Erre minden esélye meg is van a bornak, hiszen Franciaországban 2,95 euróba kerül palackja, ami hamarosan Nagy-Britanniában is kapható lesz.  Franciaországban az ízesített borok fogyasztása egyre növekszik, iparági becslések alapján idén 30 millió palack fog elkelni, ami 50 százalékkal több, mint 2012-ben. Amerikában is növekszik az édes vörösborok és a muskotályos szőlőfajták borai iránti kereslet, ami hat százalékát teszi ki az amerikai fogyasztásnak.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hegyaljai
2013. július 08. 22:51
Mivel egy átlagos, 30 évesnél fiatalabb európai polgár az anyatej, a tehéntej, a cukros tea, a víz, után valószínüleg kólát ivott ötödikként életében, ezért mindenben azokat az ízeket keresi. A VBK - tehát ha valaki magának keveri a vörösbort kólával - az egyszerűen csak pótcselekvés, illetve egy perverzió. Ez a "gyári" keverés nem csak gusztustalan, hanem még extraprofitot is csinálnak vele. :(
Autofocus
2013. július 08. 19:58
Kár hogy nem tér ki rá a Btk. hogy emberiségellenibűntett a VBK!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!