Nem lesz nagy szőlőtermés a Felvidéken

2013. július 16. 11:15

Közepes szőlőtermést várnak a felvidéki borászok a 2013-as szürettől. A minőségről még nem mernek beszélni, hiszen az nagy mértékben függ az időjárástól. Remélik, nem ismétlődik meg a 2010-es év.

2013. július 16. 11:15

„A mennyiségi mutatók gyengülésének fő oka az, hogy szeles, hideg, esős időben virágoztak főleg a korábbi virágzású szőlőfajták, így a szőlő, úgymond lerúgta a virágot, azok nem termékenyültek meg kellő mértékben. A minőségről egyelőre túl korai beszélni, minden az időjárás alakulásának a függvénye” – beszélt a 2013-as évben várható szőlőről az Új Szónak Korpás András kürti szőlőtermesztő.

A magyar nyelvű szlovákiai napilapból megtudni azt is, hogy a hétvégén több ezer látogatót várnak Kürtre, ahol hatodik alkalommal rendezik meg a borfesztivált. Kasnyik Tamás borász, fesztiválszervező, a kürti szövetkezet elnöke a lapnak elmondta, az idei rendezvényen 24 vendégborászuk lesz és 2 pálinkakészítő, a vendégek továbbá 28 helyi borosgazda termékét kóstolhatják meg, valamint 68 kiállító portékájából válogathatnak.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!