Négy zenekar is a Budapest Parkban ünnepli szülinapját

2013. augusztus 13. 12:44

Négy zenekar is nagyszabású koncerttel ünnepli fennállásának jubileumát a következő két és fél hétben a fővárosi Budapest Parkban. A P. Mobil 40, a Pál Utcai Fiúk (PUF) 30, a Kowalsky meg a Vega 10, a Compact Disco pedig 5 éve működik. Elsőként, szerda este a Kowalsky meg a Vega szülinapozik.

2013. augusztus 13. 12:44

A „születésnaphullám” első eseményeként szerda este a funkrockot játszó Kowalsky meg a Vega ünnepli első lemeze megjelenésének tizedik évfordulóját a Budapest Parkban. A szerdai budapesti sajtótájékoztatón a csapat képviseletében Bihari Balázs sajtófőnök elmondta, hogy meglepetés fellépőkkel készülnek a szerdai estre, amelyen már kapható lesz a Kowalsky meg a Vega első tíz évét bemutató Csak egy ág című könyv. A zenekar jubileumi koncertjét képben és hangban egyaránt rögzítik és a tervek szerint novemberben adják ki DVD-n.

Augusztus 19-én a Schuster Lóránt által vezetett hazai hardrock legenda, a 40 éves P. Mobil lép a Budapest Park nagyszínpadára, amely előtt egyszerre nyolcezren férnek el. „Először fogunk itt játszani, és választásunkban közrejátszott, hogy a hely neve emlékeztet minket az egykori Budai Ifjúsági Parkéra. A P. Mobil valójában 44 éves, de az első négy évben Gesarolként működött, ezen 1973-ban azért kellett változtatnunk az ORI felszólítására, mert a Gesarol nevű rovarirtót betiltották” – idézte fel a zenekarvezető. A 19-i koncerten előzenekarként fellép a Gesarol és a Bajnok Rock Band, a P. Mobil-műsor vendége lesz Kékesi Bajnok László basszusgitáros és Somogyi Remig ifjú gitártehetség. Schuster Lóránt kitért arra, hogy ősszel jelenik meg a zenekar új stúdióanyaga Farkasok völgye Kárpát-medence címmel, Élve vagy halva címmel koncert DVD-t fognak kiadni, előkészületben van a P. Mobilhoz kapcsolódó két könyv (Kutyából szalonna, Kaptafa), valamint A kíntornás szerencséje címmel egy rockoperett is. 

Augusztus 22-én az egyik legnépszerűbb elektronikus zenei formáció, a Compact Disco tartja ötödik születésnapját a Budapest Parkban. Walkó Csaba, a zenekar frontembere kiemelte: a múlt heti Sziget-koncertet leszámítva a Compact Disco először játszik a fővárosban új felállásában, ami azt jelenti, hogy élőben Szakos Krisztián gitáros mellett Török Emese dobos egészíti ki a triót. „A szülinap alkalmából lesz egy magyar blokk a koncerten Kispál és a Bor-, Ákos- és LGT-dallal. Előadjuk az októberben megjelenő új albumunk friss kislemezdalát, a We Will Not Go Downt is” – mesélte az énekes.

A hónap végén, 30-án az alternatív színtér „veteránja”, a Pál Utcai Fiúk zenél megalakulása 30. évfordulóján a Budapest Parkban. Leskovics Gábor (Lecsó), a PUF alapítója arról beszélt a sajtótájékoztatón, hogy a zenekar három évtizeddel ezelőtt garázszenekarként alakult Szigetszentmiklóson, a hangszereket véletlenszerűen osztották ki egymás között. „A 30 év a mellettünk kitartó közönségnek köszönhető, meg talán a daloknak, amelyek közül a legrégebbieket is sokszor játsszuk, akárcsak a legfrissebbeket” – fejtette ki a gitáros-énekes. A PUF legutóbb 2008-ban jelentkezett új stúdióalbummal (ez volt a Legelő); Leskovics az MTI kérdésére most azt mondta, gyakorlatilag elkészül 10-15 új szám, amit akár idén is kiadhatnak. A PUF-koncerten ott lesznek a zenekar első felállásának tagjai, és közreműködik Dióssy D. Ákos billentyűs, valamint egy fúvósnégyes is.

Gerendai Károly, a Budapest Park zenei programjának főszervezője a sajtótájékoztatón elmondta: szeptember végéig tart a főváros legnagyobb szabadtéri koncerthelyének számító Park második idénye, és két külföldi zenekar, az izraeli Infected Mushroom, valamint a francia Manu Chao is játszik még a zárásig. „A Budapest Park kétéves működési engedélye a szezon végén lejár, de már beadtuk a kérelmet a hosszabbításra. Optimisták vagyunk, hiszen az önkormányzattal, valamint a közelben lakókkal egyaránt harmonikus a kapcsolatunk” – tette hozzá a Sziget Kft. vezetője.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ultima Ratio
2013. augusztus 13. 15:20
http://www.youtube.com/watch?v=FqyjNEx0Qxk
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!