Nem tudni, hogy alakulnak majd a mustfokok

2013. szeptember 16. 07:15

Bár Vaskeresztesen a termés nagy részét elverte a jég, Kőszegen jó évre számítanak a borászok. A soproni borvidék ezen részén csapadékot már nem, jó időt és napsütést viszont nagyon várnak. A szüreti munkálatokat napokon belül kezdik, derül ki a Szombathelyi TV tudósításából.

2013. szeptember 16. 07:15

„Én nagyon bizakodom benne, hogy szép termést fogunk beszüretelni. Minőség tekintetében az elmondható, hogy egészséges és szép a szőlő. Hogy a mustfokok hogyan alakulnak erre nehéz válaszolni. A gazdák napsütéses vénasszonyok nyarában reménykednek és akkor a minőség is jó lesz, a szőlők szépen befognak cukrosodni” – mondta Stefanich Kornél kőszegi borász a Szombathelyi TV riporterének arról, milyen lesz a 2013-as évjárat.

A fehérszőlőt várhatóan már jövő héten szüretelik Stefanich Kornélnál. A kékszőlő betakarítása októberre nyúlik át. A zweigelttel és blauburgerrel kezdenek, majd következik a kékfrankos és a merlot. A szakemberek esőt már nem várnak.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!