Tőkeemelés a Tokaj Kereskedőháznál

2013. szeptember 25. 21:17

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő másfél milliárd forinttal megemelte a Tokaj Kereskedőház törzstőkéjét, ebből az állami cég modernizálási programjának első ütemét fedeznék. A cég vezérigazgatója úgy számol: október közepén kezdik a nagyszüretet.

2013. szeptember 25. 21:17

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. igazgatósága elfogadta a Tokaj Kereskedőház Zrt. 1,5 milliárd forintos tőkeemelését, amelynek célja a társaság teljes körű modernizálása, közölte a vagyonkezelő kedden az MTI-vel. Az állami tulajdonú Tokaj Kereskedőház új menedzsmentje az év elején haladéktalanul megkezdte a cég modernizálását. A jelenleg elfogadott tőkeemelés a társaság által benyújtott beruházási program első ütemét fedezi. A program összértéke előre láthatóan több milliárd forint.

Októbertől szüretelik a hagyományos tokaji fajtákat

Várhatóan október közepén kezdődik Tokaj-Hegyalján a nagyszüret, ekkortól kezdik szedni a tőkékről a hagyományos fajtákat, a furmintot és a hárslevelűt, ugyanakkor a korán érő sárgamuskotály szőlő felvásárlása már befejeződött – tájékoztatta Goreczky Gergely, a Tokaj Kereskedőház Zrt. vezérigazgatója az MTI-t szerdán.

Közlése szerint a Tokaj Kereskedőház a terveknek megfelelően 10 ezer mázsa sárgamuskotályt vásárolt fel a termelőktől, kilogrammonként 140 forintért. Elmondta: a furmint és hárslevelű felvásárlása, a 2013. évi nagyszüret a Tokaj Kereskedőháznál is előreláthatólag október közepén kezdődik, természetesen a szőlő érése és az időjárás függvényében. A rendszeres próbaszüretek és az eddigi felvásárlók információi alapján a szőlő érettsége a legtöbb helyen még nem éri el a 17 mustfokot, a tokaji minőségi kategóriát, ezért még várni kell a szürettel. Az elmúlt napokban hullott csapadéknak köszönhetően ugyanakkor már látszanak az aszúsodás jelei, s amennyiben a következő hetek időjárása száraz, napos lesz, jó aszútermésre van kilátás.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!