Így készül egy rizling a Mosel völgyében

2013. október 15. 08:50

Egy német borász gyakorlatilag ismeretterjesztő sorozatot forgatott arról, hogyan fejlődnek rizlingtőkéi a 2013-as évjáratban a Mosel folyó partján. Kövesse végig metszéstől szüretig a szőlő életét!

2013. október 15. 08:50

Az egész a metszéssel kezdődött februárban, majd ugrunk pár hónapot az időben, és már júniusban is találjuk magunkat, a virágzás elkezdődése előtt, amikor a német szőlész-borász megmutatja, ő pontosan mit is ért hajtásválogatás alatt:

Két hétre rá már egészen másképp fest a növény:

Virágzáskor, júliusban alaposan átvizsgálja a tőkéket:

Szeptemberre már egészen szép fürtöket láthatunk a szőlőtőkéken, ám szüretről egyelőre még nincs szó, csak zöldszüretről. Sybille Kuntz azt is megmutatja, hogyan kell csonkázni a túl magasra nőtt növényeket – hol kézzel, hol gépi erővel.

És az eddigi utolsó részben, szeptember utolsó napján a szőlő érettségét vizsgálja a borász egy digitális mustfokoló segítségével. Úgy tűnik, a botritisz is megjelent már a szőlőben, de Sybille Kuntz szerint két hét múlva jóval több lesz, mint most.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!