Idén készít utoljára bort Fekete Béla

2013. november 23. 12:42

Idén metszett, szüretelt és fejtett utoljára az idén 87 éves Fekete Béla, a Somló ikonikus borásza, aki csak nyugdíjazása után kezdett el borászkodni a hegyen. Négy hektáros birtokát bérművelésbe adja, ám boraitól nem kell búcsút mondani, hiszen még 2008-as tételek is érlelődnek a pincében.

2013. november 23. 12:42

„Béla Bácsi és Bori Néni idén tényleg utoljára metszett, szüretelt és fejtett a somlói pincében, jövőre a szintén 4 hektáros birtokot bérművelésbe adják, és jövő tavasztól csak pihenni, és vendégeket fogadni járnak majd a Somlóra” – áll a Somlói Borok Boltjának hírében. Az eredetileg mérnök Fekete Bélának ez tulajdonképpen a második nyugdíjazása, hiszen a 87 éves somlói borász nyugdíjazása után kezdett el borászkodni a hegyen.

A Somlói Borok Boltja beszámol arról is, hogy a pincészetet előre egyeztetve továbbra is látogatni lehet, és évről évre lesz is miért, hiszen az ideivel együtt öt évjárat tételei érlelődnek a Fekete Pince hordóiban: „A 2013-as aszús, késői szüretes, tökéletes-cukorfokos, soha még ilyen juhfarkas év tehát keserédes csúcs-lezárása lesz majd a Somló egyik emblematikus borász-karrierjének, és még ha emberileg teljesen érthető is, azért a sokáig halogatott mostani döntés véglegességét elfogadni nehéz.”

A borbolt úgy tudja, Béla bácsi és Bori néni szőlője is eladó. 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sapuh
2013. november 23. 19:19
Tényleg nagy kár :(((
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!