Így szüretel Rheinhessen

2013. november 18. 12:26

Akár kézzel, akár traktorral, akár vödörbe, akár konténerbe, egy közös minden rheinhesseni borászban van: szüretelni márpedig kell. A németországi, a Rajnától délre található borvidék közös kisfilmje bemutatja, hogyan zajlott a szüret a számukra nehézkes 2013-as évben.

2013. november 18. 12:26

Sok türelmet és várakozást igényelt a 2013-as évjárat a rheinhesseni pincészetektől, írja a borvidék az idei szüreti jelentésében. Hiába készült el mindenki időre a szüreti előkészületekkel, nem lehetett elkezdeni a munkákat, mivel a szőlő még nem érte el azt az érettséget, amit szeptember elején már megszokhattak tőle. A 2013-as év kihívása a napsütéses napok kihasználása volt annak érdekében, hogy a közepes cukorfokok kicsit emelkedjenek, illetve hogy a magas savak csökkenjenek. Éppen ezért a szüret nagy része nem is szeptember elejére, hanem inkább a hónap végére, illetve október végére tolódott el – pont, ahogyan azt a nagy öregek még régebben megszokták.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!