Tokajban folytatja Takács Lajos

2013. november 23. 12:27

Eladó a somlói Hollóvár Pincészet, de csak olyan vevőnek, aki osztja a birtok eddigi szőlészeti-borászati filozófiáját. Amíg nincs meg a vevő, Takács Lajos továbbra is készít somlói bort, ám a terve egy ökoborászat megalapítása Tokaj-Hegyalján.

2013. november 23. 12:27

Tokaj-Hegyaljára költözött a somlói Hollóvár Pince tulajdonos-borásza, írja honlapján a Somlói Borok Boltja. Takács Lajos a tokaji borvidékről származik, tizenkét éve döntött úgy, hogy a Somlón kezd el szőlővel és borral foglalkozni. 

A döntést az idén nyáron született negyedik gyermekének érkezésével végleg kinőtt kis somlói pinceház kényelmetlenségén kívül leginkább Lajos nagyszabású új projektjének terve inspirálta: szülőföldjén, Tokajban szeretné ugyanis megvalósítani álmai szőlőskertjét, egy a hétköznapi bortermelésen messze túlmutató, ökobirtokot.

A borász terveiről a Terra Hungarica videójában oszt meg több információt:

A felvételből kiderül: Takács Lajos álmainak ökológiai birtoka egy olyan szőlőskert, ami leginkább egy csendélethez hasonlít. Ahol sem benzingőz, sem szivattyú, sem acéltartály nincsen, csak természetesség és fizikai munka. A videóban arról is szó esik, hogy a birtok évi maximális palackszáma két-háromezer palack körül lesz.

A Somlói Borok Boltja híréből az is kiderül: a somlói Hollóvár Pince eladó, azonban nem minden áron. Takács Lajos csak olyan vevőnek hajlandó eladni a négyhektáros birtokot, aki osztja annak tizenkét éve során felvállalt filozófiáját. 

„Amíg Lajos évtizedes munkájának, hitvallásának és elveinek megfelelő, méltó vevőre nem talál, a birtokot ugyanaz a szőlész csapat, ugyanúgy Lajos irányításával fogja tovább művelni. A Hollóvár brand és mindaz, amit képvisel tehát egyelőre velünk marad, azaz Takács Lajos továbbra is készít majd borokat a Somlón!” – írják a somlóiak, azonban hozzáteszik, szerintük gyorsan elkél majd a magasan jegyzett szőlőbirtok.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitesurf tanfolyam
2013. november 23. 19:40
Majd elmegyünk meglátogatni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!